Gå til sidens hovedinnhold

SeaDrill ser fremover

Fredriksens riggjuvel kom ikke helt i havn, men ser lysere tider.

John Fredriksens borekjempe SeaDrill la torsdag ettermiddag frem sitt resultat for tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Byggingen av riggene går som planlagt, men økte rentekostnader som følge av høyere gjeld og svakere dollar mot norske kroner svekker finansresultatet. Det ga også utslag på nettoresultatet.

Bommer på bunn
Før skatt la riggselskapet frem et resultat på 41,9 millioner dollar, ned fra 64,7 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultatet økte til 96,2 millioner dollar fra 64,3 millioner dollar i perioden.

Dermed leverer de både under og over forventningene. Analytikernes estimater lå følge tall SME Direkt har innhentet for TDN Finans på et resultat før skatt på 70 millioner dollar og driftsresultat på 89 millioner dollar.

Driftsinntektene vokste til 377,1 millioner dollar fra 300,3 millioner dollar i tredje kvartal i fjor. Forventningene lå på 375 millioner dollar.

Utfordringer
Riggselskapet skriver i sin presentasjon at resultatet for fjerde kvartal blir negativt påvirket av at boreskipet «West Navigator» får en uforutsett «off-hire» på 35 dager i forbindelse med utblåsingssikring. I tillegg skal den oppjekkbare riggen «West Epsilon» gjennomgå en femårig inspeksjon. Leveringen av «West Atlas» i september venter å gi et positivt bidrag i kvartalet.

SeaDrill opplyser at de venter at driftsinntektene blir betydelig høyere i 2008 og 2009 siden da kommer det nye fartøy til flåten.

Oppkjøp
Eierpostene på 22,1 prosent i Aker Drilling, 11,2 prosent i Scorpion Offshore og 16,8 prosent i SapuraCrest kan enten bli solgt etter en positiv utvikling i aksjekursen, eller som basis for en ytterligere konsolidering i bransjen.

Det stramme riggmarkedet gjør at SeaDrill vurderer å satse på korte kontrakter til høye dagrater enn på lange kontrakter med lavere dagrater for å utnytte det sterke markedssegmentet.

Byggingen av 8 dypvannsrigger med levering i løpet av 2008 går som planlagt med kun små forsinkelser.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant