Gå til sidens hovedinnhold

Seier i premieren

ULLEVAAL STADION (vif.no): Vålerenga slo Aalesund 1-0 i seriepremieren etter scoring av Morten Berre.

Vålerenga kom best i gang i seriepremieren og skapte kampens første store sjanse når Martin Andresen klemte til fra 20 meter fem minutter ut i kampen. Skuddet var hardt og duppet i retning målet, men Aalesunds keeper Adin Brown fikk slått til en resultatløs corner.

Hasardiøs Perkins
Et par minutter etter Andresens forsøk var keeper-debutant Troy Perkins på en bærtur i det Aalesund slo i bakrom på Diego Silva. Kjetil Wæhler så ut til å ha kontroll, men en meget offensiv Perkins fullførte sin jobb som sweeper, bommet helt på ballen og tok med seg Wæhler i duellen. Målet stod åpent etter dette og Razak Pimpong prøvde en avslutning, men Allan Jepsen fikk slått til innkast. Wæhler måtte ha et par minutters medisinsk hjelp etter kollisjonen men kom seg raskt utpå banen igjen. Perkins fikk seg et tydelig skrubbsår på øyet, etter å ha falt på hodet, men fortsatte uanfektet.

Vålerenga hadde taket på kampen i starten og kvarteret ut i kampen kunne hjemmelaget igjen tatt ledelsen. Daniel Fredheim Holm var sterk i duell med tidligere lagkamerat Alexander Mathisen og fikk lagt inn fra venstrekanten. Ballen hadde god retning og med litt mer presisjon kunne både Morten Berre og Bengt Sæternes ha styrt den i mål, men den trillet like utenfor.

Like etter den situasjonen samspilte Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand godt i Aalesunds felt. Forsøket på innlegg fra Strand, på nesten død vinkel ble plukket opp av Brown. Etter 18 minutter fikk dagens høyreback, Freddy dos Santos, en stor sjanse til å sende Vålerenga i ledelsen. Etter fint spill fikk dos Santos ballen helt alene litt ute til høyre og fra 12 meter klemte han til men skuddet sklei av foten hans og gikk godt utenfor målet.

Vålerenga var virkelig på hugget nå og presset bortelaget høyt i banen. Aalesund kom sjelden over midtstreken og Vålerengas spisspar i Berre og Sæternes skapte mye trøbbel for Aalesund sammen med venstrekant Fredheim Holm som var godvenn med ballen.

Sæternes nære
Kampens første gule kort kom etter 21 minutter når Jonathan Parr kom altfor sent inn i en duell med Freddy dos Santos. Etter frisparket fikk Fredheim Holm ballen på dødlinja og la inn til Sæternes som satt ballen over fra kort hold men i en veldig presset situasjon.

Perkins hadde egentlig ikke blitt satt på noen prøver den første halvtimen, men sleit litt i forhold til kommunikasjonen med forsvaret og med den glatte ballen. Som etter 28 minutter når Wæhler slapp ballen til Perkins som kom ut, men som glapp ballen på kanten av 16-meteren. Det kunne blitt farlig men Wæhler fikk ryddet opp.

Fra halvtimen spilt til 40 minutter var kampen ganske kjedelig, og det var mest spill på midtbanen. Men så kom Vålerenga med et meget godt angrep. Fredheim Holm fikk igjen ballen ute til venstre og dro av to forsvarere før han la til Jepsen som hadde kommet på et sugende løp. Jepsen la hardt foran mål og Sæternes var kun en skostørrelse unna å skli inn ledermålet.

Wæhler ut
Kjetil Wæhler måtte gi seg etter smellen i første omgang, og Vålerenga gjorde sitt første bytte. Ronny Johnsen erstattet Wæhler i Vålerengas midtforsvar.

Det var ingen imponerende start på den andre omgangen. Ingen av lagene klarte å etablere noe overtak, men Aalesund hadde et par gode muligheter i løpet av de ti første minuttene.

Etter 62 minutter fikk Vålerenga et frispark 17 meter fra mål, etter at Strand ble holdt i trøya i en duell. Fredheim Holm sendte av gårde en markkryper som gikk rett til AaFK-keeper Brown, men en styring kunne fort gjort det farlig.

Sterk Berre
Vålerengas andre bytte kom etter 65 minutter når Bojan Zajic erstattet Lars Iver Strand.

Ullevaal Stadion eksploderte etter 73 minutter, da Morten Berre sendte Vålerenga i ledelsen. En lang ball ble spilt opp fra dos Santos til Berre som med en mann i ryggen viste sin styrke. Han vendte opp og under stort press fikk han av gårde et skudd som trillet forbi Brown, via stolpen og i nettet.

Tre minutter etter scoringen var det en dansk kombinasjon som holdt på å øke Vålerengas ledelse. En corner fra Jepsen fant hodet til Thomassen som headet ballen knallhardt i stolpen.

Etter dette hadde Vålerenga rimelig god kontroll på det meste som skjedde på den overraskende gode Ullevaal-matta. Aalesund ropte på straffe to minutter på overtid, men fikk bare en corner og klagde lenge etter kampen til dommeren. Vålerenga produserte et par nesten-sjanser på slutten og klarte til tross for et lite Aalesund-press de siste minuttene å holde tett bakover. Dermed kunne Vålerenga juble for tre poeng i årets første seriekamp.

Vålerengas generalsponsor Hafslund kåret Morten Berre til dagens beste Vålerenga-spiller. Berre donerte sine 10.000 kroner til Klanens tifo-gruppe.

Vålerenga – Aalesund
Tippeligaens 1.runde, Ullevaal Stadion, 29.mars, 14.260 tilskuere

Mål: 1-0 Morten Berre (73)

Vålerengas lag: 1 Troy Perkins - 6 Freddy dos Santos, 16 Dan V. Thomassen, 24 Kjetil Wæhler (22 Ronny Johnsen inn 46), 3 Allan K. Jepsen - 10 Lars Iver Strand (26 Bojan Zajic inn 65), 8 Martin Andresen (K), 23 Kristofer Hæstad, 7 Daniel Fredheim Holm - 14 Bengt Sæterenes, 11 Morten Berre

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!