Gå til sidens hovedinnhold

Seier mot Sandefjord

VALLHALL (vif.no): Vålerenga tok i mot Sandefjord til årets første treningskamp, og vant 4-2 etter en god første time. Vålerengas mål ble scoret av Grindheim, Lange, Roberts og Berre i en underholdene kamp.

I en kamp som startet litt uryddig, var Vålerenga et lite hakk bedre enn motstanderne fra Sandefjord, og skapte kampens første sjanse. Innlegget fra Freddy dos Santos på høyrekanten fant kaptein Christian Grindheim som headet utenfor. Det tok 16 minutter før Sandefjord fikk sin første sjanse, ved alltid farlige Andreas Tegström, men Øyvind Bolthof i Vålerengas mål hadde god kontroll.

- Vi hadde noen startvansker, og noen smårusk i starten, men etter 1-0 tok vi tak og hevet oss mange hakk. Da fremstod vi som vi ønsker, og det holdt vi fram til vi hadde spilt omtrent en time av kampen, forklarer Petter Myhre til vif.no.

Avgjorde før pause
Dagens første scoring kom etter 21 minutter. Rune Lange hadde Sandefjords prøvespiller Christian Gyan i ryggen, på vei ut av 16-meteren og ble dyttet overende. Straffe til Vålerenga, og Christian Grindheim var sikkerheten selv fra straffemerket. En hard straffe, til venstre for seg selv, godt uten for Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersens rekkevidde.

Rune Lange skulle også være involvert syv minutter senere, når Morten Berre fikk ballen etter at Glenn Roberts hadde mistet den i feltet. Berre forserte nesten til dødlinja før han la ballen lavt foran mål hvor Rune Lange kunne styre inn 2-0.

Kanonscoring
Minuttet før pause kom en av dagens fine detaljer. Freddy dos Santos fikk ballen ute til høyre, tittet opp og fant Glenn Roberts inne i Sandefjords felt. Roberts dempet ballen på brystet, skaffet seg rom, og hamret ballen i mål på halv volley. En klassescoring, som viser at Vålerenga har et slagkraftig angrep, all den tid Daniel Fredheim Holm og Jan Derek Sørensen var innbytter.

- Nå har vi fire veldig gode spisser i stallen, og det er kanskje den lagdelen hvor vi er best besatt. Den kvartetten er vi fornøyde med, og vi kommer til å bruk for alle i løpet av sesongen, og håper de skal avgjøre mange kamper for oss, sier Myhre.

Rune Lange, som var positiv mot Sandefjord, er en av fire som skal kjempe om to spissplasser.

- Rune tar steg for steg hver dag. Vi tror han kommer i en så god fysisk form at vi vil ha stor nytte av han denne sesongen. Målsetningen vår er å ha en stall som er på topp når vi kommer til 9. april.

Ny kjempescoring
Publikum hadde så vidt kommet seg på plass etter pause, når Morten Berre hadde show for de 1.103 fremmøtte i Vallhall. Etter fin veggspill mellom Christian Grindheim og Allan Jepsen fikk Berre ballen i beina og satt fart mot mål, dro av fire Sandefjord-forsvarere før han kaldt trillet ballen under Bugge Pettersen og i mål.

Vålerenga fortsatte å kjøre kampen etter 4-0, og både Lange og Roberts hadde gode muligheter til å øke ledelsen.

To reduseringer
Sandefjord på sin side kom mer med i kampen fra rundt 60 minutter spilt, og etter 69 minutter fikk de tildelt noe som kunne ligne på en noe billig straffe, etter en duell mellom Arnar Førsund og Kari Arkivou. Tommy Knarvik var sikker fra straffemerket og reduserte for Sandefjord.

- Vi gjør en del bytter utover i andre omgang, noe som gjør det hele litt urytmisk og noe som stykker opp kampen litt. Vi trenerne tar på oss litt av skylda for at Sandefjord får to mål på slutten. Allikevel er det unødvendig å slippe inn to mål, når vi har full kontroll, sier Myhre.

- Perioden vi er inne i nå, gjør at vi må gjøre litt rulleringer og bytter. Vi trener hardt, og slipper ikke opp før treningskamper. Det er tungt å spille 2 ganger 45 minutter i denne perioden, og det er viktig å veksle litt på laget, også for at alle skal få muligheten til å vise seg fram.

Glenn Roberts hadde en kjempemulighet til å øke ledelsen til 5-1 like etter straffescoringen. Freddy dos Santos la et hardt og flatt innlegg fra høyrekanten som Roberts møtte på hel volley fra 10 meter. Skuddet var knallhardt og hadde fin retning, men Bugge Pettersen gjorde en kjemperedning og fikk slått til corner.

Finnen Kari Arkivou var også involvert i Sandefjords siste redusering, som kom etter 84 minutter. Knarvik la inn fra høyre, og finnen kunne skli ballen i mål bak Øyvind Bolthof.

Fornøyd
Selv om Vålerenga slapp bortelaget inn i kampen mot slutten, var seieren aldri truet i Vallhall, og trenerteamet fikk mange svar.

- Til å være denne tiden på året, får vi overraskende positive svar på det vi holder på med. Vi er ikke på nivå med hvor vi var i høst, men enkelte ting fungerer bra. Vi ser at vi er vanskelige å stoppe når vi har flyten, vi scorer på sjansene våre og vi er flinke på å komme rundt på kanten og slå innlegg. Vi gjør mye riktig i dag.

- Vi fikk noen svar både på enkeltspillere og som lag. Vi er alltid avhengige av at det kollektive fungerer. Fungerer det kollektive, kan også våre individualister blomstre. Når vi ikke fungerer kollektivt, blir det litt Hawaii-fotball, vi må løpe og jobbe en og en, og vi mister ballen i enkle situasjoner. Det tjener ikke vår spillestil.

Jobber med forsterkninger
Det var fire spillere fra A-stallen som var uaktuelle for spill i dag. Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Thomas Holm og Alexander Mathisen var ikke kampklare til dette oppgjøret. Myhre håper Vålerenga vil ha på plass et par forsterkninger i laget i løpet av de neste ukene.

- Vi håper ting faller på plass før La Manga-oppholdet vårt. Det er viktig å integrere eventuelt nye spillere i troppen før seriestart, men vi ønsker å være sikre på hva vi henter før vi bestemmer oss.

- De vi ser etter må utfylle de spillerne vi allerede har, og de skal inn å styrke laget. I dag har vi 13-14 etablerte Tippeliga-spillere, så det sier seg selv at vi ser etter spillere med erfaring. For å kunne treffe godt på spillertypene, må vi bruke litt tid og saumfare. Vi ønsker å være så sikre vi kan før vi gjør en avtale. Vi bruker heller 14 dager ekstra enn å gjøre et panikkjøp. Og, skal vi unngå det, må vi gjøre best mulig research, avslutter Myhre.

Vålerenga – Sandefjord 4-2 (3-0)
Treningskamp Vallhall, 1.103 tilskuere

Mål: 1-0 Christian Grindheim (21, straffe), 2-0 Rune Lange (28), 3-0 Glenn Roberts (44), 4-0 Morten Berre (46), 4-1 Tommy Knarvik (69, straffe), 4-2 Kari Arkivou (84)

Vålerengas lag: 30 Øyvind Bolthof – 13 Jarl André Storbæk (20 Jørgen Horn inn 66), 23 Arnar Førsund (9 Amin Nouri inn 86), 5 André Muri, 3 Allan K. Jepsen – 6 Freddy dos Santos (26 Jalal El-Gharbi inn 80), 19 Christian Grindheim (8 Harmeet Singh inn 86), 17 Mohammed Fellah (25 Steinar Strømnes inn 66), 11 Morten Berre – 18 Rune Lange (10 Jan Derek Sørensen inn 75), 27 Glenn Roberts (7 Daniel Fredheim Holm inn 75)

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden