Gå til sidens hovedinnhold

Seigmen tar en Metallica

Seigmen skal utlevere seg i Metallica-klassen i den kommende DVD-en. Men de nekter plent å la seg gjenforene permanent.

(SIDE2): Seigmen er i ferd med å starte sin lille Norgesturné. Sju mer eller mindre utsolgte konserter står og venter på dem. Trommeslager Noralf Ronthi og bassist Kim Ljung sier til side2 at de har valgt spillesteder med omhu.

- Vi har valgt steder som betyr noe for oss, og spillesteder som betyr noe for oss. Vi starter i Bergen og det føles trygt. Vi har alltid blitt godt mottatt i Bergen, sier Kim til side2.

Overveldende respons
I hotellresepsjonen lader han opp til torsdagens turnéstart på Hulen, sammen med trommeslager Noralf Ronthi.

- Vi la ned masse arbeid i Dødens Dal-konserten i Trondheim, og da vi var ferdige tenkte vi «hva skal vi gjøre nå?». Så bestemte vi oss for å gjøre flere konserter, sier Kim og Noralf.

- Vi hadde aldri drømt om at fem tusen mennesker skulle komme og se på oss i Trondheim, etter at bandet hadde ligget brakk i seks år, sier de.

Vanskelig å legge opp
Ronthi og Ljung utgjør rytmeseksjonen i Seigmen og Zeromancer. De kan ikke se langt nok inn i fremtiden til å si om de forestående konsertene er avskjedskonserter eller om det dreier seg om en reunionturné.

- Vi skal ikke spille sammen igjen, men det har vi jo sagt før. Forskjellen denne gangen er at vi ikke ser fremover. Vi er alltid hemmelighetsfulle når det gjelder fremtidsplaner, men denne gangen er det helt sant. Vi vet ikke hva som skjer fremover, sier de.

Likevel innrømmer de at det er vanskelig å skrinlegge et band som er så til de grader høyt elsket av fansen.

- Det blir nok like tungt som i 1999. Da fikk vi sjokk da vi ble oppløst, for vi trodde at dette bandet skulle vare evig. Men det er vanskelig å stoppe når vi får denne responsen fra publuikum, sier Kim.

- Men det føles heller ikke riktig å fortsette med Seigmen, sier han.

Alt utsolgt
Bandet er likevel elsket av fansen. De solgte ut tre konserter i Bergen, og også konsertene på Folken i Stavanger og Rockefeller i Oslo er utsolgt.

- Vi hadde aldri trodd at det skulle gå så fort. Vi tenkte kanskje vi skulle selge ut den ene konserten i Bergen på forhånd og så én til etter billettsalg i døren. Men billettene til tre konserter ble revet bort, sier Kim.

De lover også noen overraskelser til gamle fans:

- Det blir noen overraskelser. Repertoaret spinner rundt konserten vår i Dødens Dal i Trondheim, sier Kim.

Ærlige som Metallica
Etter turnélivet skal vestfoldingene gjøre ferdig en dobbel DVD. I DVD-en får fansen se konserten fra Dødens Dal, og ikke minst intervjuer av bandmedlemmene - som er dønn ærlige i sin beretning av historien om Seigmen.

- Den viser historien fra dag én, med konsertopptak fra vår første konsert. Vi har nok til å fylle DVD-er nå, og må kutte bort nok til at det blir én, sier de.

I intervjudelen av musikkvideoen blottlegger de seg, og har Metallica som forbilder. I filmen «Some Kind Of Monster» slapp Metallica kamerafolkene innpå seg under innspillingene av platen «St. Anger». Resultatet ble et mesterverk av en rockumentar, der fansen virkelig fikk stifte bekjentskap med bandet.

- Metallica kom jo dårlig fra det, så vi får se hvordan det ender. Men det blir en personlig vinkling på det, sier Kim Ljung.

- Seigmen har ikke akkurat holdt avstand fra fansen, men vi har heller ikke vært kjent for å slippe fansen for langt innpå seg. Vi kommer til å bli mer blottet nå enn tidligere.

Blant annet viser DVD-en øvingen frem mot Dødens Dal-konserten, og innspillingen av platen «Metropolis».

- Vi oppførte oss som 12-åringer. Skjøt på hverandre med vannpistoler og så dum ut, flirer rytmeseksjonen i Seigmen.

DVD-en skal være klar i løpet av våren. Før det skal Seigmen spille for fulle hus i Bergen, Stavanger og Oslo.

Slik ser turnélisten ut:
2. februar: Bergen, Hulen
3. februar: Bergen, Hulen
4. februar: Bergen, Hulen
15. februar: Stavanger, Folken (supp. The Apple Falls)
16. februar: Oslo, Rockefeller (supp. The Apple Falls)
17. februar: Oslo, Rockefeller (supp. Monomen)
18. februar: Oslo, Rockefeller (supp. Monomen)

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen