Gå til sidens hovedinnhold

Seks produsenter kan få høythengende designpris

Fem designere og designbyråer er med og kjemper om den prestisjetunge ”Hedersprisen for God Design”. - Hedersprisen skal løfte fram de virkelige enerne innenfor design, sier jurymedlem Jan R. Stavik.

- Hedersprisen for God Design er Norsk Designråds "Oscar". Prisen gis til både bedrift og designer, og den deles ut under Designdagen i november. Hedersprisen skal løfte fram de virkelige enerne innenfor design, sier Jan R. Stavik, jurymedlem og administrerende direktør i Norsk Designråd, i en pressemelding.

I år er seks produsenter og fire designbyråer med og kjemper i år om den prestisjetunge prisen, som deles ut for fjerde gang i år. De fem produsentene som i år kjemper om Hedersprisen er . Redesign og pakningsdesign for Valdres Rakfisk, skrivebordslampen "Arketto" fra Luxo, stolen "Date" fra Stokke og Figgjos tilbehørsserie "Spir". Tidligere har blant andre redesignet av Ringnes Farris fått prisen.

For første gang har juryen dessuten nominert to bedrifter i fellesskap. De to er L. K. Hjelle Møbelfabrikk og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, som sammen med de profilerte møbeldesignerne norway says har designet "HAL" sofa og stol og møbelstoffet "Odal".

Lampeprodusenten Luxo har tidligere mottatt Merket for God Design ved flere anledninger. Nå har bedriften for første gang oppnådd nominasjon til selveste Hedersprisen for God Design.

- Dette er jo ekstra stas. Designprisen henger veldig høyt, sier Morten Dahl-Hansen, produktgruppesjef i Luxo, i en pressemelding.

Skrivebordslampen "Arketto" er designet av Tel Aviv-baserte Yaacov Kaufmann. Lampen kan vris i alle retninger, strekkes langt ut, eller brettes sammen så den tar liten plass på skrivebordet.

Valdres Rakfisk består av seks produsenter som har gått sammen om markedsføring og kvalitetsmerking av rakfisk fra Valdres. Juryen skriver i sin begrunnelse for nominasjonen, at jobben Valdres Rakfisk har gjennomført er et forbilde for andre norske produsenter.

- Dette er kjempemorsomt! sier Unni Noraker fra Noraker Gård, som forteller at den nye designen har vakt stor oppmerksomhet. Det er Strømme Throndsen Design som har utviklet den nye grafiske profilen og pakningsdesignen.

Stokke Gruppen er for andre år på rad nominert til Hedersprisen for God Design, denne gang med spisestolen "Date". I fjor var bedriften nominert med stolen "Peel", og det er Olav Eldøy som har designet begge. Stolen har allerede høstet internasjonal anerkjennelse, og ble tildelt utmerkelsen "Beste designprodukt" under møbeluken i Paris.

- Stolen har en unik konstruksjon som gjør at den fungerer nesten som en gyngestol. Trøtte og mette middagsgjester kan med andre ord lene seg godt tilbake når kaffen kommer på bordet, sier Eldøy.

Rogalandsbedriften Figgjo har i løpet av få år blitt profesjonelle kokkers favorittprodusent av servise. Sterk satsing på design er nøkkelen til suksessen. "Figgjo Spir" er designet av Johan Verde. Figgjo var mottaker av den første Hedersprisen for God Design i 2000 for fatserien Figgjo Form 1 2 3 og ny grafisk profil.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar