Gå til sidens hovedinnhold

Selge eller ikke selge?

Sitter du og lurer på om du skal selge boligen din nå? Da bør du kanskje lure litt til.

Torsdag la Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) frem boligprisstatistikken for januar 2007. Tallene er ikke til å ta feil av, boligfesten fortsetter og prisene er i dag 19, 4 prosent høyere enn for ett år siden.

Les også: Boligprisene til himmels.

- Man må tørre å kjøpe før man har solgt sin egen bolig. Det er veldig mange som sitter på gjerdet med boligene sine nå, boligprisene er jo foreksempel normalt sett høyere i mai og september enn de er i januar, sier nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening, Torbjørn Ek, til Nettavisen.

Ek forklarer at dette er en grunn til at det er såpass få boliger ute for salg for tiden.

Mer oppmerksomhet
- Det er lite ute for salg nå og det betyr at de objektene som ligger ute får mer oppmerksomhet, supplerer Øyvind Tandberg, formann i Norges Eiendomsmeglerforbund.

I januar lå det 10.383 boliger ute for salg hos Finn.no. Norges Eiendomsmeglerforbund spådde i januar at boligprisene ville komme til å stige med 10 prosent, mens Eiendomsmeglerforetakenes forening har spådd en prisoppgang på mellom 12 og 14 prosent i 2007.

Flying start
Direktør i Eiendomsmeglerforbundet, Finn Tveter, understreker at det ikke nødvendigvis kommer et krakk etter hver prisstigning.

- Historien viser at det ikke bare kommer krakk etter en prisstigning, det er heller sjeldent at det skjer. Det skjedde i 1987, men det var veldig spesielt, sier Tveter.

Øyvind Tandberg oppsummerer årets første boligprisstatikk slik:

- Vi har hatt en flying start på året. Vi spådde en sterk januar så selv om dette er en god prisstigning så er det ikke overraskende, forteller Tandberg.

Les mer om boligprisene her.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant