Gå til sidens hovedinnhold

Selger Bygdøys dyreste villa

Sjekk hva du må betale for denne herligheten på Bygdøy.

Fredriksborgveien 4 på Bygdøy er til salgs for den nette sum av 25 millioner kroner. Det gjør den til den nest dyreste på Finn.no akkurat nå, etter Hundsundveien 19 på Snarøya i Bærum. Det er den dyreste villaen på Bygdøy i år.

Fredriksborgveien er en staselig villa fra 1913 på 366 kvadratmeter og med nærmere 1,4 mål tomt. Huset ble totalrenovert i 2000.

Kan bygges ut

- Dette er en av de få tomtene på Bygdøy som ikke er bygget ut. Det er for øvrig den samme arkitekten som tegnet Grand Hotell, som er arkitekten bak denne eiendommen, sier megler Cecilie Beckmann hos Beckmann & Berg til Nettavisen.

Selgere av eiendommen er familien Mowinckel Troye. De kjøpte den for 5,5 millioner kroner i februar 2000 som del av et arveoppgjør. Huset har vært i familiens eie 40 år, opplyser Beckmann.

Tett mellom rikingene

På Bygdøy, rett utenfor Oslo, er det tett mellom rikingene. Ingen områder i landet har så mange verdifulle eiendommer. Likevel er dette en sjeldent kostbar eiendom. Det siste året har det vært omsatt drøyt 10 eiendommer på Bygdøy, der prisene har variert fra 4,5 til 18 millioner kroner. Ola Mæle solgte i mai Huk Aveny 15 for cirka 18 millioner kroner.

Avstanden er likevel stor til de dyreste eiendommene som har vært omsatt på Bygdøy. Racerbåtfører og Kjell Inge Røkkes tidligere kompanjong, Bjør Rune Gjelsten, satte norgesrekord da han kjøpte P. T. Mallings vei med 200 meter strandlinje for 61 millioner kroner i 2001, i følge Finansavisen. I fjor ble en av de absolutt dyreste eiendommene på Bygdøy omsatt da Isopor-arving Karl Kristian Sunde kjøpte Christian Bennechesvei 16 – på 1000 kvadratmeter – fra Bergesen-arving Ingerid Helen Bergesen. Tidligere aksjemegler og investor Øystein Stray Spetalen betalte 36 millioner da han kjøpte Bygdøynesveien 25 av forretningsmannen Tharald Brøvig i 2003.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai