Gå til sidens hovedinnhold

Selger fabrikk

Fabrikksalgsryktene til Norske Skog ble et faktum.

På torsdag gikk det rykter om at Norske Skog forhandlet om salg av den tsjekkiske papirfabrikken Norske Skog Steti. I dag blir det klart at salget er et faktum.

NA24 – din næringslivsavis

Norske Skog selger den tidligere avispapirfabrikken Norske Skog Steti i Tsjekkia til det Tsjekkiske selskapet Mondi Steti. Mondi kjøper fabrikken til om lag bokført verdi på anleggsmidlene.

Avispapirproduksjonen ved Norske Skog Steti stanset ved utgangen av mai i år. All virksomhet ved anlegget er opphørt og alle tidligere ansettelsesforhold ved bedriften ble avsluttet ved utgangen av juni.

Mondi Steti driver i dag produksjon av blant annet sulfatmasse, papp og emballasjepapir på det samme fabrikkområde som Norske Skog Steti. Mondi kjøper det alt vesentligste av produksjonsutstyr ved den tidligere avispapirfabrikken. Avtalen åpner for at Norske Skog kan flytte en mindre del av anlegget til andre papirfabrikker i konsernet.

Mondi vil ikke gjenoppta avispapirproduksjon ved tidligere Norske Skog Steti, og overtar anlegget for å rasjonalisere driften ved sin eksisterende virksomhet.

Transaksjonen gjennomføres ved at Norske Skogindustrier selger alle aksjene i Norske Skog Steti til Mondi Steti. Gjennomføringen av avtalen er avhengig av godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Tsjekkia og EU, samt andre vanlige forhold som gjelder ved slike avtaler, heter det i en børsmelding.

Det forventes at transaksjonen endelig gjennomføres innen 5-7 måneder. Partene har blitt enig om å ikke offentliggjøre salgssummen, men etter det NA24 erfarer tilsvarer salgssummen noen få millioner euro.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken