GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gallerist Bernt Bisseth-Johanssen er ikke blid.

NA24 - din nærngslivsavis

Ifølge Agderposten raser han mot de to kunstnerne Vebjørn Sand og Marianne Aulies signeringsferd. I går kveld signerte de reproduksjoner av sine egne kunstverk hos Bohus Hartvig Olsen i Arendal. Bohus-kjeden har et samarbeid med Sand og Aulie, de reiser landet rundt for å signere opptrykk av egne kunstverk.

- Tragisk
- Det er rett og slett tragisk å være vitne til. Jeg synes synd på Vebjørn Sand. Han er i hendene på krefter som vil tyne mest mulig penger ut av kunsten hans. Når det skjer ved at han reiser til Bohus for å signere plakattrykk, er det å selge sjelen sin, sier Bisseth-Johanssen til Agderposten.

Bisseth-Johanssen er en av Norges største gallerister. Bisseth-Johanssen mener Vebjørn Sand river ned det han har brukt et helt kunstnerliv på å bygge opp gjennom masseproduksjonen for Bohus. Han hevder at det er uhørt å signere reproduksjoner eller plakater.

Sand på sin side hevder folk skjønner at de ikke kjøper kunst, men reproduksjoner. Det var i går en stor folkemengde i kø som ventet på å kjøpe signerte bilder av kjendisene Sand og Aulie.