Gå til sidens hovedinnhold

Skylder millioner i skatt

De «uheldigste» kjendisene har endt bak murene etter skattesnusk.

(SIDE2): I disse dager er det på tide å gjøre opp for seg overfor fellesskapet - det vil si, man skal angi seg selv overfor staten, og berette hva man har tjent, og hva man har eller skal betale i skatter.

Men ikke alle følger den loven til punkt og prikke - og noen blir da også tatt for å ha sneket seg unna pengekravet.

Det gjelder også A-listerne i Hollywood, og parade.com har samlet en liste over de mest berømte som har fått smekk på fingrene for å ha unndratt seg skatt. Og da snakker vi ikke småpenger heller.

Det begynner med Baywatch-snuppa Pamela Anderson. Ifølge nyhetsbyrået AP skylder hun drøye 3,5 millioner kroner i restskatt. En anselig sum, men småtteri i forhold til hva Ozzy Osbourne og kona Sharon skylder - hele 40 millioner norske hadde den amerikanske stat utestående hos ekteparet. Kanskje ikke så rart Black Sabbath-vokalisten stadig er ute på turné for å tjene penger?

Beryktet
MC Hammer var Mr Cool for 20 år siden, nå er han nesten glemt - og ble i desember i fjor saksøkt for å skylde skattemyndighetene rundt fem millioner kroner.

Også han blir småtteri sammenlignet med countrylegenden Willie Nelson - som lever på kant med loven også når det gjelder skattebetaling. Han ga ut albumet «The IRS Tapes: Who'll Buy My Memories» i et forsøk på å slette gjelden sin - han skyldte angivelig 2 milliarder kroner. Platesalget innbrakte rundt 20 millioner kroner. Ikke dårlig, men langt fra nok.

Rapperen Lil'Kim har for øyeblikket åtte statlige og føderale skattesaker på seg, i til sammen tre stater. Hun skylder 6 millioner kroner, og holder etter sigende på å gjøre opp for seg og betale det hun skylder.

Fengsel
Det er ikke alltid kjendisene klarer å unngå straff. I april 2008 ble skuespiller Wesley Snipes dømt til fengsel for skatteunndragelse, bøter og renter på restskatten. Han skyldte på det tidspunktet cirka 100 millioner kroner. Han anket dommen.

Den smått avdankede skuespilleren Burt Reynolds skylder California runt 1,4 millioner i restskatt. Skuespillerkollega Nicolas Cage nektet for at han skyldte Skattemyndighetene 5 millioner blant annet for urettmessige krav. Selskapet hans Saturn Productions ble krevd for et enda høyere beløp. Saken endte med forlik.

Den relativt kjente horemamma Heidi Fleiss tjente godt på virksomheten sin, men måtte til slutt sone for skatteunndragelse - hun sonet 21 måneder av en tre års dom.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken