Gå til sidens hovedinnhold

- Semifinalen skal vinnes. Uansett.

VALLHALL (vif.no): Juniortrener Andreas Holter har et klart budskap foran lørdagens jr-NM-semifinale mot Bodø/Glimt. – Vi har bestemt oss for å gå til finalen og skal vinne uansett hvem vi møter. Med Klanens støtte skal vi nå finalen for første gang siden 1968.

- Gutta setter stor pris på Klanens tilstedeværelse og løfter seg med støtten fra tribunen. Dette er en gyllen mulighet til å se to av Norges beste juniorlag i aksjon i en kamp som betyr veldig mye for Vålerenga. Vi har ikke vært i en NM-finale siden 1968, men har sjansen til å gå hele veien i år. Derfor bør folk kjenne sin besøkelsestid, sier Holter til vif.no.

- Det var bra oppmøte i kvartfinalen mot Lyn, langt flere enn i kvartfinalen for to år siden. Det er positivt, men jeg synes vi bør klare å mobilisere ytterligere til semifinalen. Vi får sannsynligvis ikke hjemmebane i en eventuell finale, så de som hadde tenkt å støtte oss i en finale får møte opp i semifinalen i stedet for. Vi lover god juniorfotball og topp underholdning.

Keeper-Larsen helt mot Lyn
Vålerengas juniorer slo Skeid 2, Hønefoss, Bærum og Ham-Kam med solide siffer før Lyn var motstander i kvartfinalen første helga i september. Kampen mot naboene fra vest ble tett, jevn og dramatisk. Etter ekstraomganger var stillingen uavgjort 1-1 og kampen måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse. Den vant Vålerenga med tidligere Lyn-keeper Frode Larsen som den store helten.

- Det var utrolig deilig å slå Lyn og gamle lagkamerater. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke ville bli satset på i Lyn. Da var valget lett. Dette er helt klart en personlig revansje, sier Larsen som reddet konkurransens siste straffe fra landslagskollega Magne Simonsen.

- Jeg var ikke i nærheten av de første straffene og var litt ute av det. Derfor spurte jeg Adnan Haidar hvilken vei jeg skulle gå etter at han hadde satt sin straffe. Adnan sa jeg skulle gå til venstre og jeg fulgte rådet hans. Det var utrolig deilig å redde den straffa.

Trener Holter var naturlig nok også fornøyd med utfallet.

- Seieren smakte nok ekstra godt for Frode. Dette var utrolig deilig. Gutta brøyt noen barrierer og viste enorm vilje og lagånd da de snudde kampen med en mann mindre på banen etter at Amin Nouri ble utvist.

- Jeg synes det var en veldig god juniorkamp med et enormt trøkk og vilje. Det ble nok litt mye stillingskrig i førsteomgang med to lag som slo mye langt. Verken vi eller Lyn ønsker egentlig å spille slik. I andreomgang åpnet det seg mer i og med at Lyn scoret så tidlig. Da ble det en mer åpen og morsom fotballkamp.

- Samme hvem vi møter
Bodø/Glimt slo ut årets JET-vinner og fjorårets tapende NM-finalist Rosenborg i kvartfinalen hjemme på Aspmyra.

- For oss er det samme hvem vi møter. Alle lagene som er igjen er tøffe, men vi har bestemt oss for å gå til finalen. Da må vi slå alle, men vi tar på ingen måte lett på oppgaven. Bodø/Glimt har et veldig bra lag. De har slått ut Tromsø og Rosenborg i NM denne sesongen. Det står det respekt av, sier Holter.

- De har så å si samme juniortropp som i fjor og vi regner med at de har blitt en del bedre det siste året. Vi så dem i Junior Elite-turneringa på Hamar i fjor, men vi kjenner ikke så veldig godt til dem bortsett fra noen enkeltspillere fra yngre landslag og at de sannsynligvis spiller klassisk 4-3-3.

Semifinalen spilles på Voldsløkka lørdag 29. september klokka 16.00.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året