Gå til sidens hovedinnhold

Sender børsen ned

En rekke resultatvarsler sender Oslo Børs ned samtidig som oljeprisen svekker seg. Følg utviklingen.

FØLG KURSENE HER.

Oslo Børs faller tilbake etter at flere selskaper har meldte at de ikke kommer til å klare å levere i henhold til forventningene. Mandag morgen kom det tre resultatvarsler på rappen og alle tre melder at de ikke vil levere som tidligere meldt for andre kvartal.

NA24 - din nærinsglivsavis

Hovedindeksen faller 0,93 prosent til 383,18 poeng etter at Oslo Børs har vært åpen i drøyt en time.

Oljeprisen har svekket seg fra fredagens rekordhøye nivåer og dette er med på å senke de oljerelaterte aksjene på børsen. Et fat nordsjøolje med levering i august omsettes for 73,02 dollar mandag morgen.

Følg oljeprisen her.

En dollar koster samtidig 6,23 kroner.

Statoil og Hydro på topp
Statoil og Norsk Hydro er de mest omsatte aksjene og faller henholdsvis 1,87 prosent til 183,50 kroner og 2,01 prosent til 170,50 kroner.

SeaDrill følger etter med en nedgang på 0,88 prosent 84,25 kroner.

DNO er uforandret på 12,40 kroner.

Det lille oljeselskapet Altinex faller 3,52 prosent til 1,37 kroner etter at de har sent ut et resultatvarsel.

Selskapet melder at de vil levere et rekordstort resultat målt i omsetning og EBITDA, mens de vil skuffe på produksjonen. Den høye oljeprisen er grunnen til at de få inntekter på over 400 millioner kroner og en EBITDA på over 300 millioner kroner.

LES OGSÅ: Redkordvarsel fra Altinex

Trøbbel ved Brage-feltet og Syd Arne-feltet gjør at Altinex vil få lavere produksjon enn tidligere ventet.

Sliter
Software Innovation melder at de sliter å levere på linje med tidligere forventinger etter en gjennomgang av tallene for kvartalet. Det skal skyldes vesentlig svikt i tjenesteomsetningen. Aksjen reagerer ikke på den skuffende meldingen og er så langt ikke omsatt denne dagen.

LES OGSÅ: Software Innovation skuffer

VMetro faller hele 6,25 prosent og topper taperlisten. Selskapet er det tredje selskapet som har måtte melde at de ikke vil innfri forventningene for andre kvartal. Selskapet forventer å rapportere faktiske driftsinntekter på om lag 67 millioner kroner, og et resultat før skatt på 15 millioner kroner for andre kvartal 2006.

LES OGSÅ: Skylder på USA

Utsettelser på ordre og leveranser i USA får skylden. Samtidig opplyser VMetro at de har økt ordreinngangen med 14 prosent i andre kvartal og at ordrereservene ved utgangen av kvartalet lå på 94 millioner kroner.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken