Gå til sidens hovedinnhold

Senker utsiktene til NorskeCanada

Kredittratingbyrået Standard & Poor har senket sin vurdering av utsiktene for NorskeCanadas kredittrating fra stabil til negativ. Dette kommer etter tilsvarende kutt for konkurrentene

Norske Skog Canada hvor Norske Skog sitter med en tredje del av aksjene, har nå lidt samme skjebne som de andre store avispapirprodusentene i Nord-Ameria. S&P har kuttet utsiktsvurdering til negativ, slik de gjorde for Abitibi og Bowater tidligere denne uken. Les:

S&P senker utsiktene for avispapirprodusenter

Kredittratingen på BB opprettholdes.Argumentene er de samme som for e andre, S&P tror ikke NorskeCanada vil klare å få til noen meningsfull forbedring av kredittfaktorene på kort sikt.Det skyldes press på marginene fra en styrket canadisk dollar og treg økning i masse og papirprisene i det nordamerikanske markedet.Dersom denne situasjonen skulle fortsette kan det bli vanskelig for NorskeCanada å tilfredstille kravene til en BB-rating gjennom syklusen, mener S&P.Ifølge S&P er selskapets kontantstrøm og lønnsomhet meget svak sett i forhold til deres rating.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken