Gå til sidens hovedinnhold

Laidback og intim festival

Den stillfarne og elegante musikken har en tendens til å drukne på større festivaler. Nå skal den imidlertid dyrkes på plenen ved Vigeland-museet 30. og 31. august.

FROGNER: Piknik i Parken (PiP) er en splitter ny festival der rundt 20 artister som Susanna Sundfør, Siri Nilsen, John Grant, Robert Ellis, Benjamin Clementine og Daughter skal skape harmoniske over- og undertoner fra tre scener ved Vigeland-museet, i Borggården og på Bymuseet.

Bak festivalen og festivalsjef Erik Jansen står venner og kulturfolk fra platebransje, bookingbransje kulturbyrå og kunstmiljø.

En ny Oslo-opplevelse

Et par lyse hoder fikk ideen i mars da de sto ved den store plenen ved Vigeland-museet og tenkte: «Her burde det arrangeres musikkfestival!».

– Tanken var en festival vi selv hadde kjempelyst til å gå på. Rammen med elegant musikk, beliggenheten og museene gir egentlig en helt ny Oslo-opplevelse, sier festivalsjef Erik Jansen.

Det er billetter til rundt 3.000 mennesker hver av dagene. Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

– Salget er bra til å være en ny festival, men folk trenger nok ikke være redde for å ikke komme inn, sier Jansen.

LES OGSÅ: Oslofolk punger ut for å gå på festival

Mange vil si at musikk er kunst. Uansett vil begge museene holde åpent og med festivalpass har en tilgang på så vel håndfast kunst som musikk.

Økologisk piknik

På matfronten er det etablert et samarbeid med Kooperativet. De vil selge piknikkurver og ha en buffet på området. All mat er laget av fra økologiske produsenter på Østlandsområdet.

– God mat, god drikke, kredible artister, fin beliggenhet og en avslappet atmosfære. Det er en slik festival vi ville ha. Alt ligger til rette. Så få vi håpe værguder og meteorologer får på plass bra vær, sier Erik Jansen med håp i stemmen.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling