Gå til sidens hovedinnhold

Ser behov for flere støtteskip

Meglerhuset R.S. Platou ser fortsatt behov for nye supplybestillinger og øyner oppkjøpsbølge.

OSLO KONSERTHUS (NA24): Det har lenge vært snakk om overkontrahering i supplymarkedet, og det kan bli tilfellet for de nærmeste årene.

NA24 - din næringslivsavis

Nybyggmegler Tor-Øyvind Bjørkli og hans arbeidsgiver skipsmeglerhuset R.S. Platou mener imidlertid at det vil bli rom for ytterligere bestillinger av supplyskip og ulike støttefartøyer i offshorenæringen i de kommende årene.

Det kom frem under en presentasjon Bjørkli holdt på MarineMoneys «Norway Ship & Offshore Finance Forum» i Oslo onsdag.

Venter
- Det er fortsatt behov for flere fartøyer, men vi venter på riggene, sa Bjørkli.

Han forventer at det vil bli en mellomperiode hvor det vil være overskudd av supplyfartøyer og ankerhåndteringsfartøyer, noe som igjen kan gi en konsolidering i bransjen.

Hovedscenarioet til Platou er imidlertid at det vil bli bestilt flere borerigger, noe analysehuset ODS-Petrodata også forventet i sin presentasjon av utsiktene for riggmarkedet.

Bjørkli ser også en trend mot behov for stadig større enheter som kan betjene felter som ligger stadig lengre til havs og i mer utfordrende områder.

Fallet i gang?
Supplymarkedet har allerede vært gjennom noe knallsterke år, men har vist svakhetstegn så langt i 2008. Bjørkli mener det fortsatt er for tidlig å slå fast om markedet er på vei inni enn nedtur.

- Fortsetter dette i tre-fire måneder til kan vi si at det er på vei ned, sa Bjørkli og brukt spotmarkedet i Nordsjøen som referansepunkt.

Han fremholdt at periodemarkedet derimot fortsatt er meget sterkt.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken