Gå til sidens hovedinnhold

Ser på mulig Sea Production-fusjon

Den nye hovedaksjonæren i Sea Production vil nå diskutere fusjon.

Fondsforvaltningsselskapet Ashmore som nylig kjøpte seg opp over 52 prosent i oljeserviceselskapet Sea Production, vil nå se på en mulig fusjon av Sea Production med en annen av sine investeringer.

NA24 - din næringslivsavis

I en pressemelding fredag går det frem at Ashmore Funds vil diskutere en fusjon mellom Sea Production Ltd og oljeserviceselskap Rubicon offshore Holdings Ltd. Ashmore har store eierinteresser i Rubicon.

Rubicon er basert i Singapore og fokuserer på utvikling og produksjon av mindre oljefelt i Australasia-området.

Ashmore presiserer at samtalene mellom de tre er i en tidlig fase, og at det er for tidlig å si om dette vil resultere i en fusjon eller ytterligere kjøp av Sea Production-aksjer fra Ashmores side.

Diskusjonen vil skje over de kommende ukene, og Ashmores vil informere dersom situasjonen endrer seg eller det viser seg betimelige.

Styret og ledelsen i Sea Production henstilte Ashmore tidligere denne uken å komme med et bud til aksjonærene i Sea Production.

Ashmore har kjøpt opp 52,95 prosent av aksjene i Sea Production med hjelp fra meglerhuset Pareto Securities Siden selskapet ikke er børsnotert påhviler det ingen plikt til å fremsette et tilbud til alle aksjonærer selv om eierandelen overstiger 40 prosent.

John Fredriksens tankrederi Frontline skilte ut Sea Production tidligere i år og solgte seg helt ut for noen uker siden. Selskapet er fokusert på å eie og drifte enheter for flytende produksjon av olje og gass, såkalte FPSO’er.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka