Cammo

NRK

Premiere: 13.april 2023

I dramakomedien «Cammo» får vi møte Camilla Christiansen, bedre kjent som nettopp Cammo, en stereotypisk influenser som sjonglerer en hverdag med likes, VIXEN-invitasjoner og en særdeles begrenset forståelse av skatt.

Men er det mer under fasaden? Det er det vi skal finne ut av når Cammo går personlig konkurs og må ta jobb som støttekontakt for Kamilla som har Downs syndrom.

For siste nytt om serier, gå til Serieguiden.

Mister alt

Ryktene sier at noe av inspirasjonen kommer fra ekte…konkurser, men historien kommer fra Caroline Glomnes som selv spiller rollen som influenser Cammo. Når Cammo blir slått konkurs som følge av at hun ikke har betalt skatt på flere år blir leiligheten hennes tvangssolgt, og hun må flytte hjem til sin minst like navlebeskuende mor Sofia (Hanne Lindbæk) som synes så fryktelig synd på den lille jenta si.

Hun må snakke med NAV (grøss og gru!), hvor saksbehandleren til hennes store irritasjon er tidligere klassevenninne Marianne (Maria Kristine Hildonen) som prøver å hjelpe så godt hun kan.

Og det er her jobben som støttekontakt for Kamilla (nykommer Katelyn Garbin) kommer inn i bildet, noe som fører til en rekke uvante situasjoner for den ellers glamorøse influenseren.

Det er ingen som bryr seg om du blir feit. Du har jo downs.

Cammo

Sjarmerende og overfladisk

Katelyn Garbin i rollen som Kamilla er uten tvil et høydepunkt. Hun har bøttevis av sjarm, og spiller fint mot Glomnes sin til tider svært ufyselige influenserkarakter. Spesielt i starten av serien er det vanskelig å like Cammo, som er så selvopptatt og navlebeskuende at man bare kan håpe at det er både overdrevent og karikert.

Om det er det eller ikke kan sikkert diskuteres, men en ting er sikkert - det fungerer! Cammos arrogante og selvopptatte oppførsel gjør at vi lurer på om hun kommer til å endre seg, og manuset legger ikke noe mellom når det gjelder hverken banning eller andre lite politisk korrekte kommentarer fra seriens hovedperson som har signering med David Eriksen som sin største drøm.

Glomnes spiller rollen som ufordragelige Cammo på en naturlig og humoristisk måte, og hennes naive syn på verden gir flere humre-øyeblikk. Som når Cammos definisjon av «kroppspositivisme» er å ta lettkledde bilder av seg selv og oppfordre følgerne til godteristopp.

Eller spørsmålet «Kommer det til å påvirke meg?», når hun får beskjed om at hun ikke har betalt skatt på 8 år.

Irriterer du deg grønn over selvopptatte og overfladiske influensere, vil du garantert finne tilfredstillelse i å se Cammo gå på trynet, igjen og igjen.

Det er gøy, det er lett, og det er noe moral uten at det blir for moraliserende. Et knippe NRK-kjendiser titter også innom, i tillegg til superinfluenser Leah Isadora Behn og andre du sannsynligvis har sett før.

Så får vi se, om vennskapet med Kamilla gjør at hun endrer seg, eller om Cammos higen etter å vinne Vixen trumfer alt. Det skal vi ikke si noe om her, men vi kan anbefale at du selv ser de 8 episodene som er fra 14-22 minutter.

Karakter: 8/10