Trenger du en pause fra skiturer med familien og påskekrimmen du ser på TV? Vi har funnet frem til filmer du kan kose deg med i påsken, som er tilgjengelige nå for streaming.

Noen helt ferske nyheter, noen vi synes du bare se og noen perler for hele familien.

Gå til Serieguiden for å holde deg oppdatert på siste nytt om strømming og serier

Warm Bodies

Fortsatt sulten på zombier? Vel, ok, så var det vel ikke det i den serien du vet fra HBO, men her er det framtid hvor det er like mange zombier som ikke-zombier. De kjemper, men så prøver en zombie å redde en ung jente. Ikke stor klassikerstatus, men grei og fin underholdning som ikke krever så mye av deg.

Du ser filmen på Prime Video

The Banshees of Inisherin

Dramafilm med store skuespillerprestasjoner. Herlig med pledd, en god te og voksenfamilen. En virkelig god film.

Du kan se filmen på Disney+

Munch - storfilmen som splitter

Folk og kritikere, inn og utland. Ingen blir helt klok på om dette er en klassiker eller ikke. Uansett kan du se den selv nå.

Du finner filmen på Viaplay

Out of Bounds - golfsjarm som varmer

Denne filmen heter egentlig The Phantom of the Open er en historie med herlig masse sjarm om golfspilleren Maurice Flitcroft som klarer å kvalifisere seg til 1976 British Open selv om han er amatør. At historien er sann er nesten ikke til å tro.

Du finner filmen på Viaplay

Tetris - ellevilt om spillet Tetris

«Tetris» forteller den sanne historien om hvordan nettopp spillet Tetris ble ekstremt populært, med Taron Egerton (Kingsman) i hovedrollen som Henk Rogers. Apple TV+ omtaler selv filmen som en thriller fra Den Kalde Krigen på steroider, og her skal det visstnok ta helt av i en usannsynlig ellevill historie om det populære spillet.

Du finner «Tetris», som hadde premiere 24.mars, på Apple TV+.

Ghostbusters: Afterlife

Alt for få fikk med seg denne faktisk gode oppfølgeren til Ghostbusters. Her fungerer det både med nostalgi og spenning. Familievalget denne påsken?

Du ser filmen på Prime Video

Top Gun: Maverick - Tom Cruise i nostalgisk spenning

Pete 'Maverick' Mitchell er fortsatt pilot etter 30 år, og Tom Cruise vet fortsatt hvordan han lager underholdende action.

Herregud, nå er det dritmorsomt å se på film igjen!

Pål, Serieguiden om Top Gun: Maverick

Du ser «Top Gun: Maverick», hvor Tom Cruise selvsagt er tilbake, på SkyShowtime.

Ana, mon amor - voksenfilmen for datekvelden

Skal det være datekveld i påsken er dette et fint valg. Kjærlighet og romantikk på europeisk vis. NB! Det betyr altså mye nakenhet.

Du ser filmen på Prime Video

Murder Mystery 2 - mysterie og komedie

«Murder Mystery 2» med Jennifer Aniston og Adam Sandler hadde premiere 31. mars på Netflix, og er med andre ord ganske fersk. Der finner du også film nummer 1, og i oppfølgeren er befinner Nick og Audrey seg i sentrum av en internasjonal etterforskning når en venn blir kidnappet.

Vi tror ikke dette er en ny Oscarkandidat, men helt sikkert fin underholdning for de fleste i familien (utenom de aller yngste).

«Murder Mystery 2» ser du på Netflix.

Les også: Påskekrim 2023 - her er oversikten

Paddington 1 og 2 - koselig for hele familien

De aller yngste kan derimot kose seg med filmene om Paddington, og begge filmene om den sjarmerende bjørnen har tett på 100 % på Rotten Tomatoes. Disse kan vi skrive under på at hele familien vil like!

Du finner Paddingtonfilmene på Viaplay.

Luther: The Fallen Sun - ny actionfilm på Netflix

Idris Elba er tilbake som agent John Luther, denne gangen i filmformat. Her er det mye action!

«Luther: The Fallen Sun» ser du på Netflix.

Everything Everywhere All at Once - helsprø Oscarvinner

«Everything Everywhere All at Once» er, som vår anmelder sa, en Oscarvinner du faktisk blir underholdt av. Parallelle universer og kaos i vildeste forstand karakteriserer filmen som du faktisk se om du ikke allerede har gjort det.

Årets store Oscarvinner «Everything Everywhere All at Once» ser du på Viaplay.

Les også: Her ser du «Everything Everywhere All at Once»

The Menu - thriller med humor

I «The Menu» er det de rike som er på menyen. Her er det spenning og satire i bøtter og spann, i en film du bør se om du er i humør til noe ganske groteskt som også har humor.

Du kan se The Menu på Viaplay.

Glass Onion - A Knives Out Mystery - Herlig krim

Mord i klassisk «whodunit»-stil

«Glass Onion - A Knives Out Mystery» er oppfølger til populære «Knives Out», filmen som på vellykket vis tok oss med på et fyrverkeri av en «whodunit». Har du ikke rukket å se «Glass Onion», er påsken en ypperlig anledning.

Du ser både «Knives out» og «Glass Onion - A Knives Out Mystery» på Netflix.

Birdman - en perle du må se

I denne filmen briljerer Michael Keaton i rollen som en glemt skuespiller, tidligere kjent fra rollen som superhelten Birdman, i det han forsøker å redde karrieren ved å sette opp et Broadway-stykke samtidig som privatlivet raser sammen.

Birdman er rett og slett en perle, som alle bør se.

Du finner filmen på Disney+, Viaplay, TV 2 Play og Prime Video.

Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter - spenning for familien

Har du ikke rukket å se Mads Mikkelsen som Gellert Grindewald, er det bare å benke seg foran skjermen med familien i påsken. Jude Law returnerer også som Humlesnurr i film nummer 3 i filmserien Fabeldyr eller Fantastic Beasts.

«Humlesnurrs Hemmeligheter» finner du på HBO Max.

Perfect Addiction - R-rated erotikk

Denne ser du nok ikke for handlingens skyld, men er du fan av boka denne er basert på og liker filmer som 50 Shades of Grey og 365 Days, så er kanskje denne noe for deg. Denne ser du ikke med familien.

Du kan se Perfect Addiction på Prime Video.

Navalny - politisk dokumentar

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj har etter mange års kamp mot korrupsjon fått mektige fiender, deriblant president Putin. Navalny vant en Oscar for beste dokumentar, og er perfekt for deg som liker å se dokumentarer om politikk og autoritære regimer.

Navalny ser du på HBO Max.

Liker du dokumentarer, kan du også ta en titt på «All That Breathes», også utnevnt som en av årets beste dokumentarer og tilgjengelig på HBO Max.