Mens fansen av spillserien venter på nyheter om spill 3, er det sesong 2 av serien The Last of Us fra HBO Max seerne venter spent på at skal komme tilbake. Men hvor lenge er det til du nok en gang kan leve deg inn i et post-apokalyptisk soppinfisert samfunn på tv-skjermen, ipaden eller hva du enn velger å strømme på?

Hvis du ikke har sett ferdig sesong 1, bør du slutte å lese nå. Og heller gå og se den ferdig.

Etter det som bare kan beskrives som en massakre av Fireflies i det Ellie og Joel endelig kom frem til målet sitt, er vi mer enn klare til å se mer. Hvor går ferden videre? Hva kommer til å skje med Ellie og Joel uten håp om noen vaksine i nærmeste fremtid? Og det vi alle lurer på:

Når kommer sesong 2 av The Last of Us?

HBO Max har bestilt sesong 2 av serien, men som vi alle vet tar det gjerne lang tid fra en ny sesong er bekreftet til vi kan sette oss i sofaen med popcornet.

Fra sesong 1 av «The Last of Us» begynte innspillingen til vi fikk se første episode tok det 18 måneder, og sesong 2 har foreløpig ikke begynt innspillingen. Vi må med andre ord belage oss på å vente til andre halvdel av 2024, minst, før vi får mer Ellie og Joe.

Dette vet vi om sesong 2

Med tanke på at sesong 1 fulgte handlingen fra det første spillet samt en utvidelsespakke, vil sesong 2 så vidt vi vet følge spill 2. I spillets handling har det gått 5 år siden spill 1, så det er naturlig å anta at noe av det samme vil skje i serieversjonen.

Ettersom spillet fortsatt handler om Joel og Ellie er betyr det også at Pedro Pascal og Bella Ramsey returnerer - heldigvis! Hvis serien følger spillet med tanke på tidshoppet vil altså Ellie være 19, noe som passer bra med tanke på at skuespiller Bella Ramsey også er nettopp 19 år - i motsetning til 14 som hun spiller i sesong 1.

I spillet er også Joels bror Tommy med, så sannsynligvis vil vi få et gjensyn med han i sesong 2 av serien også.

Mer av hva som skjer har vi ikke lyst til å røpe - har du spilt spillet vet du, og har du ikke spilt spillet bør du jo faktisk ikke få det spoilet før serien returnerer.

Hva kan du se på mens du venter?

Har du abstinenser og trenger noe annet å se på, har vi noen forslag under. Og er det Pedro Pascal du har mest abstinenser etter, kan du lese denne om hva annet du finner han i.

The Walking Dead

«The Walking Dead» er ferdig, så her har du hele 11 sesonger med post-apokalyptisk drama og zomb...unnskyld, «walkers». Det finnes også hele 6 mer eller mindre gode spin-offs - noen snart avsluttede og noen kommende som ikke har hatt premiere enda.

Her er vi nok mest spente på «TWD» hvor Andrew Lincoln og Danai Gurira gjentar rollene som Rick og Michonne. «TWD» kommer i 2024, og erstatter de tidligere annonserte filmene med Andrew Lincoln som ikke blir noe av.

«The Walking Dead» finner du alle sesongene av på Disney+, og den populære spin-offen «Fear The Walking Dead» kan du strømme på HBO Max.

Sweet Tooth


Seriehjertene våre banker litt ekstra for «Sweet Tooth», en sjarmerende serie som blander fantasy og post-apokalypse på en særdeles vellykket måte. 10 år etter «The Great Crumble», hvor et virus utslettet store deler av menneskeheten samtidig som hybridbabyer ble født, møter vi hybriden Gus og hans noe motvillige hjelper Tommy Jepperd.

Her er det både spenning, sjarm og naturskjønne bilder i en herlig foremning.

PS! Ikke se traileren under hvis du ikke har sett sesong 1 - den er nemlig helt fersk, og for sesong 2.

The Rain

Danske «The Rain» er en post-apokalypisk serie hvor et virus sprer seg via nettopp regn. Serien, som dreier seg rundt søsknene Simone og Rasmus, har fått blandet kritikk men allikevel blitt en fanfavoritt.

«The Rain» finner du på Netflix.

The Stand

Nok en gang er det et virus som har tatt knekken på størstedelen av verdens befolkning, i serien «The Stand» basert på Stephen Kings roman ved samme navn. Overleverne må velge mellom to grupperinger, og menneskeheten har blitt temmelig fordervet.

Du ser «The Stand» strømmer du på Paramount+.

The 100


I The 100 er premisset et litt annet, her har nemlig en stor del av menneskeheten reist ut i verdensrommet etter et atomangrep, og handlingen starter i det 100 ungdommer returnerer til jorda for å se om den er beboelig igjen.

Serien har hele 7 sesonger på Netflix.

Z Nation


I Z Nation beskytter overlevende en som er immun. Høres kjent ut? Nå er ikke Ellie og Joel med her, men serien kan uansett være verdt å sjekke ut. Her er det også humor, og serien har 5 sesonger på Netflix.

Så trenger vi vel ikke å legge til at du kan spille «The Last of Us»-spillet, hvis du rett og slett vil ha mer av «The Last of Us» og ingen ting annet duger.

PS! Hver uke har Serieguiden videoshow om serienytt, snakkiser og annet fra seriefronten. Nyeste episode kan du se under.

Nye versjoner av Disney-klassikere som «The Little Mermaid» splitter amerikanere, og årets store Oscarvinner er faktisk virkelig verdt å se. Og hvilken film er det som får Pål til å utbryte «Herregud, nå er det dritmorsomt å se på film igjen»? Dette er episode 2 av Serieguidens videoshow.