Gå til sidens hovedinnhold

Sesongen lagt på is

På golfbanen i Oppegård kommune arrangeres det skiskole akkurat nå.

I tilknytning til Østre Greverud gård i Oppegård kommune ligger Oppegård Golfklubb sin bane. Der er det mer ski og staver enn køller for tiden.

- Hos oss er det hvitt og praktfullt akkurat nå. Skoler og barnehager bruker banen til skigåing om vinteren. Vi har skiskole ved drivingrangen, forklarer daglig leder Erik Bye til TV 2 Nettavisen.

- Den grønne sesongen derimot er vi mer usikre på. Vi har startet sesongen rundt 25.-26.april de forrige årene. I år kan det se ut som om vi kanskje må utsette dette to, tre uker, men man vet aldri, forteller han.

Bye understreker at klubben ikke kommer til å lide økonomisk som følge av snøfallet.

Taper stort
Hos Groruddalen Golfklubb åpnet de drivingrangen sin i midten av mars i fjor. Nå vet ingen når banen åpner.

- Det er vel i vår herres hender. Vi har en to-delt åpning her hos oss. Vi åpner drivingrangen i mars en gang og resten av banen i april-mai. I fjor åpnet banen 24.april, forteller daglig leder Arne Giving til TV 2 Nettavisen.

- Nordmenn er veldig spillekåte for tiden og det er klart at alle golfklubber taper på dette, med tanke på banene i Sverige og alt, sier Giving.

Starten av mai
I Asker ser det ikke ut til å bli svingslag før i starten av mai.

- Vi vet like lite som alle andre om når vi åpner her, akkurat nå er det halvannen meter snø på banen, forteller medlemssekretær i Asker Golfklubb, Elisabeth Halvorsen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi pleier normalt ikke å åpne her før den tid så økonomisk betyr dette lite, legger Halvorsen til.

Langt unna
Grini Golfklubb har vært i drift i fire år. Årets åpning er fortsatt i det blå.

- Rundt 6.-7.mai har vi pleid å åpne her før, men med all den snøen vi har nå så vet vi foreløpig ingen ting. Greenkeeperen vår holder igjen så lenge som mulig, rapporterer Jannicke Gievær-Enger som er klubbsekretær i Grini golfklubb.

Oslo Golfklubbs bane på Bogstad regnes som en av de desidert beste banene i landet. Med 2500 medlemmer er også klubben en av de største.

- Vi driver faktisk å jobber med å få snøen av greenen vår akkurat nå. Vi har forskjellige kategorier for hvem som får slippe til når, men medlemmene våre pleier å slippe til fra 1.mai, forteller sports- og markedssjef Tim Johansen til TV 2 Nettavisen.

- Vi har litt tele i greenen og alt avhenger selvfølgelig av temperaturen fremover, men skulle det bli senere åpning i år blir det i hvert fall marginalt, forteller Johansen.

Skiføre
På banen til anerkjente Miklagard Golf er det skiføre for tiden.

- Vi har pleid å åpne helt i slutten av april. I år er datoen 1.mai og vi håper jo selvfølgelig å nå den, men fortsetter det kalde været veldig mye lengre blir det utsettelse. Vi har veldig lite tele i bakken her så når det først smelter kan det gå fort, forteller daglig leder Tore Waagø til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken