Gå til sidens hovedinnhold

Setter Fred. Olsen-selskap på børs

Fred. Olsen-systemet følger nå opp konsolidering i markedet for flytende produksjon og skiller ut Fred. Olsen Productin AS.

Gjennom det 50/50 eide selskapet First Olsen Ltd. har Fred. Olsens-systemets børsnoterte søsterselskaper Bonheur og Ganger Rolf besluttet å iverksette en prosess med sikte på utskillelse og børsnotering av sin flytende produksjonsvirksomhet organisert i Fred.Olsen Production AS i løpet av første halvår 2007.Fred. Olsen Production har i den forbindelse engasjert ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver og tilrettelegger. Selskapet var i sin tid en del av riggselskapet Fred. Olsen Energy, men ble solgt tilbake til Bonheur og Ganger Rolf.Fred. Olsen er imidlertid ikke klar for å kvitte seg med virksomheten helt, for selskapene Bonheur og Ganger Rolf skriver at de har til hensikt å videreføre sitt sterke engasjement i sektoren og har som intensjon å opprettholde en majoritets interesse på eiersiden.- Videre ekspansjon forventes finansiert ved en kombinasjon av økning i egenkapitalen og lånefinansiering, heter det i en melding.Fred. Olsen Production eier og opererer 5 FPSO/FSO enheter. Flåten vil bli utvidet med ytterligere en enhet i 2007 gjennom ombygging av suezmax-skipet Knock Allan til et FPSO-skip for kontrakt med Canadian Natural Resources for operasjon i Gabon.I forbindelse med utskillelsen vil Mårten Lunde fratre sin nåværende stilling som finansdirektør i Fred. Olsen & Co. og tiltre som administrerende direktør (CEO) i Fred.Olsen Production med Paal Hylin som viseadministrerende direktør og Chief Operating Officer (COO).


Konsolidering på gang

Utskillelsen kommer samtidig med at det pågår en konsolidering av nettopp markedet for flytende produksjon på Oslo Børs.Teekay har kjøpt seg kontroll i den tidligere flytende produksjonsdelen til Petroleum Geo-services, Petrojarl. Samtisdig er BW Offshore i ferd med å kjøpe seg opp som storeier i Prosafe.Frontline skal også ha planer om utskillelse og etablering av et eget FPSO-selskap, men foreløpig ligger hele satsning i Frontlines egne bøker.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her