Gå til sidens hovedinnhold

Setter opp renten

Gjensidige Bank tar i mer enn storbankene.

Norges Bank satte like før nyttår opp styringsrenten til 1,75 prosent. Samtidig kom de med en pekefinger til bankene som ikke har fulgt etter Norges Banks tidligere renteheving.

Da begrunnet bankene med at pengemarkedsrenten ikke forsvarte at boligrentene kunne settes opp. Siden da har pengemarkedsrenten steget og DnB Nor satte opp renten med 0,25 prosentpoeng i begynnelsen av forrige uke.

Nå varsler Gjensidige Bank at de øker renten på boliglån og innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng.

De begrunner renteøkningen med utviklingen i pengemarkedsrentene og konkurransesituasjonen. Renteøkningen skyldes også endringer i bankens produktstruktur.

- Tidligere har Gjensidige Bank tilbudt bestelånsrente innenfor 60 prosent av boligens verdi. Bestelånsrenten vil fra denne renteendringen gjelde inntil 75 prosent av boligens verdi. Den nye strukturen er bedre tilpasset nye kapitaldekningsregler, skriver Gjensidige Bank i en pressemelding.

- Vi var Norges nest beste totalbank i 2009, og vil fortsatt ha noen av landets beste betingelser på innskudd og utlån etter denne rentejusteringen, kommenterer Ivar Rekve.

Han er er konstituert direktør personbank i Gjensidige Bank.

Renteendringene får umiddelbar virkning for nye boliglån og innskudd. For eksisterende boliglån og innskuddskonti vil de nye rentesatsene gjelde fra 12. mars.

I Gjensidige Bank blir den gunstigste boligrenten på 3,40 prosent etter renteøkningen. Den gunstigste innskuddsrenten på sparekonto blir 3,05 prosent.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken