Gå til sidens hovedinnhold

Severdig demonjeger

Liker du vampyr og eksorsist-filmer kommer du til å like denne filmen, som er basert på tegneserien Hellblazer om demonjegeren John Constantine.

Constantine – USA 2005. Regi: Francis Lawrence. Med: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Shia LaBeouf, Djimon Hounsou, Max Baker, Gavin Rossdale, Tilda Swinton og Peter Stormare.

Aldersgrense 15 år

Keanu Reeves gir liv til antihelten John Constantine fra tegneserien Hellblazer i denne filmen, som er Francis Lawrence filmregidebut. Og den første feilen man kan gjøre er å sammeligne filmen med tegneserien. Det har gått galt før og da blir man bare skuffet. (Les Daredevil).

Dette er underholdende, voldelig og apokalyptisk action fra ende til annen. Constantine er en kjederøykende, livstrøtt demonjeger som på grunn av lungekreft har fått dødsdommen av legene. Fra han var liten har han hatt evnen til å se demoner og andre umenneskelige skapninger blant oss. Constantine er dømt til et liv i helvete etter et selvmordsforsøk og bruker derfor sine evner til å kjøpe seg plass i himmelen. Det gjør han ved å fungere som eksorsist og banemann for demonene som kommer opp til jorden.

Constantine møter politikvinnen Angela Dodson, som har mistet tvillingsøsteren sin i et mystisk dødsfall. For sin egen sjelefred må hun finne sannheten om hendelsen. Sammen med Constantine oppsøker hun det infernalske landskapet under det moderne Los Angeles.

Demonene truer nemlig balansen mellom himmel og helvete og Djevelen lurer i bakgrunnen.

Manuset har sine svakheter, men filmen er en flott visuell opplevelse. Blant dens høydepunkter er Constantines tur til helvete for å finne igjen Isabel. Soldat-demonene minner litt om Gollum og er veldig skumle. Effektbruken er veldig bra. Jeg ble også veldig begeistret for Eksorsisten-referansene i begynnelsen. Pluss på et meget interessant persongalleri og du glemmer fort småtingene man kan sette fingeren på.

Keanu Reeves gjør en ok innsats som den anemiske tittelfiguren. Rachel Weisz får godkjent som Angela/Isabel. Det er likevel Tilda Swinton og Peter Stormare som stjeler showet som henholdsvis erkeengelen Gabriel og Lucifer. Også den tidligere Bush-vokalisten Gavin Rossdale er kul som den sleske demonen Balthazar.

Jeg synes kanskje det blir litt voldsomt enkelte ganger, men alt i alt var dette en positiv overraskelse for meg etter nedturen med Van Helsing.

Kommentarer til denne saken