Gå til sidens hovedinnhold

Sex, drugs and rock’n’roll

Kan du se for deg Frodo som Iggy Pop? Og Ewan McGregor som Kurt Cobain? Nå kommer de store rockefilmene.

(SIDE2:) Rockefilmene er en seig sjanger. Rockens besnærende myter, og de personene som har blitt berømte, enten på grunn av sin musikk, sitt utseende eller sin livsstil, slutter aldri å fascinere musikkelskende filmskapere.

Har du spørsmål om film? Besøk Filmklubben på ME

Og selv om mange mener rocken er blitt mer stueren, er det tydeligvis nok personligheter å ta av.

Elijah som Iggy
Elijah Wood er allerede i gang med å utvikle et prosjekt der han selv skal spille Iggy Pop. Det er en lang vei fra Midgard og Frodo til den lille halvnakne musikeren på scenen.

- Jeg er overnervøs for jeg digger Iggy og jeg har stor respekt for musikken hans. Jeg vil ikke være den personen som ødelegger det bildet, sier Wood i et intervju.

Nylig ga han stemmen til pingvinen Mumle i «Happy Feet». Wood synger såpass bra at regissør George Miller valgte å blande stemmen hans med pingvinskrik.

SJEKK UT:Tidenes rockefilmer

McGregor i Nirvana?
En annen som har bevist sin stemmeprakt opptil flere ganger er Ewan McGregor. Han skal være sterkt ønsket i rollen som Kurt Cobain, spesielt av enken Courtney Love selv. Om han sier ja, er ikke klart. McGregor har allerede spilt artister basert på virkelige personer.

«Velvet Goldmine» fra 1998 skulle bli den store filmen om David Bowie, og artisten tillot at musikken hans ble brukt - men det var før han forsto at Todd Haynes' film delvis bygget på «Stardust: The David Bowie Story», skrevet av Bowies eks-kone Angela.

Ambivalente artister
Bowie er ikke den eneste artisten som er ambivalent til filmer der han som reell person er med. Bob Dylan har nylig gått hardt ut mot Sienna Millers nye film «Factory Girl». I filmen, som ennå ikke har kommet på norske kinoer, spiller hun Edie Sedgwick, en ung jente fra en velstående britisk familie som Andy Warhol gjorde til et stort ikon.

Edie skal ha falt hodestups for Bob Dylan, og hun tok til slutt livet av seg i en blanding av narkotikamisbruk og ubesvart kjærlighet fra den da allerede gifte Dylan. Dylan, som i filmen går under navnet Jimmy Fallon, har anklaget filmen for å antyde at han var skyld i Sedgwicks selvmord, noe Sienna Miller har sterkt benektet at filmen fremstiller det som.

LES MER:

Knallkritikker for Sienna

Dylan ut mot Siennas film

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler