Gå til sidens hovedinnhold

Sex-forvirring i Storbritannia

En av tre briter tror at hvis en kvinne hopper opp og ned, vasker seg eller tisser etter sex, kan hun unngå å bli gravid

Det kommer frem av en undersøkelse gjennomført av familieplanleggingsforeningen FPA. Undersøkelsen viser store misforståelser og forvirring blant britene.

Over halvparten av de spurte visste ikke at kvinnens mest fertile periode var mellom 10-16 dager før neste menstruasjon. 89 prosent var heller ikke klar over at sædceller kunne overlever i kvinnens underliv i inntil syv dager. 25 prosent trodde feilaktig at væsken de avga før utløsning ikke inneholdt sperm.

- Ingen av oss er født med kunnskap om sex og reproduksjon - det lærer vi. Og skjer ikke det, begynner mytene å spinne og folk ender opp med å ikke kunne skille fiksjon fra virkelighet. Resultatet blir at om prevensjonen ikke fungerer eller ikke blir brukt, så kan det fort hende at folk tar i bruk metoder som ikke fungerer, sier direktør i FPA, Anne Weyman.

En av fem graviditeter ender i abort, opplyser FPA.

De fleste av deltakerne i undersøkelsen skyldte på dårlig seksualundervisning på skolen, og 18 prosent av de spurte 18-65 år gamle deltakerne sa at de aldri hadde fått slik undervisning.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien