Roboter som sexleketøy finnes allerede i dag, og kommer sannsynligvis til å bli mye mer utbredt de neste 10 årene. At folk flest rydder plass i klesskapet til en slik sexrobot, er derimot noe helt annet. Eller kanskje ikke?

Kan bli vanlig

Psykologiprofessor Dr. Helen Driscoll fra University of Sunderland tror det vil bli langt vanligere å ha sex med roboter langt tidligere enn du kanskje hadde trodd. Det skriver Express.co.uk.

– Sex-teknologi utvikler seg allerede raskt, og om 50 år vil trolig fysiske forhold bli sett på som veldig primitive, sier Driscoll til avisen.

Hun tror at selskaper som utvikler sexleketøy kommer til å fokusere mye på interaktive roboter og berøringssensorteknologi i årene som kommer. Det vil kunne føre til at vi får se flere menneskelignende roboter på markedet. Dette kan igjen føre til at vi får en helt annen oppfatning av hva sex innebærer også.

– Vi tenker ofte på ting som Virtual Reality og robot-sex innenfor en kontekst av gjeldende normer. Men hvis vi tenker tilbake på sosiale normer om sex som eksisterte for bare 100 år siden, er er åpenbart at de har forandret seg raskt og radikalt, sier hun videre.

Se video: Her får de prøve Virtual Reality-porno »

– Kan bli forelsket i en robot

Vi så det i den futuristiske filmen «Her», hvor Joaquin Phoenix' rollefigur falt hodestups for den Siri-lignende taleassistenten på mobilen sin. Ifølge psykolog Driscoll er det sannsynlig at mennesker etterhvert blir forelsket i roboter med kunstig intelligens. Hun peker på at enkelte blir forelsket i oppdiktede karakterer fra filmer eller bøker allerede i dag som et tidlig bevis.

– Det virker kanskje sjokkerende i dag, men vi burde ikke automatisk anta at virtuelle forhold har en mindre verdi enn ekte forhold, hevder hun.

Videre nevner hun at det finnes mange i verden som ikke klarer å finne seg en partner. Særlig denne gruppen kan få dekket både psykiske og fysiske behov ved hjelp av menneskelignende roboter. Driscoll sier at det for noen vil være bedre å ha en robot-kjæreste enn å ikke ha noen kjæreste i det hele tatt.

Amerikanske forskere har for øvrig funnet ut at ensomhet får roboter til å virke mer ekte. Det kan være et annet tegn på at «robofili» vil slå an blant Homo sapiens i fremtiden.

Hva tror du – blir sexroboter en hit? Kommenter i forumet under!

Eksperter har vurdert fremtidens jobbmarked:
– Sexroboter kan gjøre prostituerte arbeidsløse innen 2025 »

(Kilde: Express.co.uk, Engadget)

Denne artikkelen ble først publisert på Teknofil.no. Les også:
10 enkle Netflix-tips du neppe visste om

Nicole (12) scoret høyere enn Einstein og Hawking på IQ-test

Glem Segway, her er et kjøretøy du kan bære i veska

Windows 10 vet hvor du er, hva du søker på og hvem vennene dine er