(SIDE2:) «Sex og singelliv» tok den kvinnelige delen av befolkningen med storm i 1998. De viktigste skuespillerne ble idoler for tusenvis av unge kvinner, og de mannlige skuespillerne fikk oss til både å gråte og le.

En skulle derfor tro at dette ble det store gjennombruddet til «Sex og singelliv»-stjernene. At de ville få massevis av gode rolletilbud og bli de nye symbolene på det voksne, urbane og sexy.

Men nei. Få av stjernene har gjort det stort etter at «Sex og singelliv» ble avsluttet i 2004.

Det er ikke første gangen dette skjer med TV-skuespillere. Både stjernene fra «Seinfeld» og «Friends» har hatt problemer med å skaffe seg gode roller og solide karrierer etter TV-rollene.

LES OGSÅ: Dømt til en rolle

Sarah Jessica Parker

Parker gjorde sin skuespillerdebut som niåring, da hun spilte piken med svovelstikkene i en TV-film basert på H.C. Andersens eventyr. Tre år senere fikk hun en rolle i «Annie» på Broadway. De neste årene spilte hun i filmer som «Footloose» (1984), «Ed Wood» (1994) og «Mars Attacks!». Mens hun spilte i «Sex og singelliv», var hun bare med i tre filmer.

Etter at serien tok slutt, har hun spilt i fire komedier og én dramafilm: «Strangers with Candy» (2005), «The Family Stone» (2005), «Failure to Launch» (2006), «Spinning Into Butter» (2007) og «Smart People» (2008). Ingen av disse gjorde stor suksess. Snart skal hun sette i gang med innspillingen av komedien «A Family Affair».

Cynthia Nixon

Dette var en stor barnestjerne på 1980-tallet, og hun hadde en rekke roller på Broadway. De mest kjente filmene hun spilte i før hun fikk rollen som Miranda, var «Amadeus» (1984) og «Marvin’s Room» (1996). Hun hadde noen få andre roller mens innspillingen av «Sex og singelliv» pågikk, med «Igby Goes Down» (2002) som mest kjente film.

Da hun tok farvel med rollen i «Sex og singelliv», hadde hun en gjesterolle i «Akutten» i 2005 og spilte i filmene «Warm Springs», «One Last Thing» og «Little Manhattan» samme år. Hun hadde også flere gjesteroller i TV-serier og spilte i filmen «The Babysitters» (2007). Hun fortsatte karrieren på teaterscenen, og spilte i «Children and Art» i 2005 og i «Rabbit Hole» i 2006. Neste år kan du se henne i filmen «Lymelife».

Kristin Davis

Før Davis fikk rollen som Charlotte, var hun mest kjent som Brooke Armstrong i «Melrose Place». Hun spilte også i filmen «Ni måneder» (1995) og hadde en gjesterolle i «Seinfeld» i 1997. Mens hun spilte i «Sex og singelliv», hadde hun roller i flere mindre kjente filmer og hadde en gjesterolle i «Friends».

For tiden har hun en rolle i animasjonsserien «Miss Spider’s Sunny Patch Friends». Etter «Sex og singelliv»-tiden har hun spilt i flere TV-filmer og komedier, blant annet «The Shaggy Dog» i 2006. Neste år kan du se henne i den romantiske komedien «Jack & Addie», som hun også skal produsere.

Kim Cattrall

Cattrall vil neppe kunne bli kjent som noen andre enn den sexgale Samantha. Hun filmdebuterte i «Rosebud» i 1975, og spilte videre i filmer som «Politiskolen» (1984) og «Big Trouble in Little China» (1986). Hun hadde også gjesteroller i TV-serier som «Starsky and Hutch» i 1978 og «Charlie’s Angels» i 1979. Underveis i «Sex og singelliv»-innspillingen, var hun med i seks filmer. Blant annet spilte hun mot Robert De Niro i «15 Minutes».

Senere har hun hatt en gjesterolle i «The Simpsons» og har spilt i filmer som «Ice Princess» (2005) og «My Tiger’s Tail» (2006). For tiden har hun en rolle i animasjonsserien «Producing Parker», som har premiere neste år.

Chris Noth

Mannen best kjent som mr. Big filmdebuterte i rollen som prostituert i «Smithereens» i 1982. Senere ble han kjent som Mike Logan i «Law & Order», hvor han spilte fra 1990 til 1995. Siden han bare hadde en birolle i «Sex og singelliv», hadde han tid til mange andre roller underveis. Blant annet spilte han i «Cast Away» (2000) og «The Glass House» (2001).

Da mr. Big hadde hentet Carrie hjem fra Paris, spilte Noth i komediene «Mr 3000» (2004) og «The Percect Man» (2005), samt i kortfilmen «Tooth Fairy» (2004). Han har også gjentatt rollen som Mike Lohan i «Law & Order: Criminal Intent» fra 2005 til 2007. Nå er han nylig ferdig med å spille i filmene «Frame of Mind» og «My One and Only». Han har også hatt noen roller på teaterscenen.

David Eigenberg

Denne karen kjenner vi best som Steve, mannen til Miranda. Før «Sex og singelliv» hadde han bare roller i lite kjente filmer og gjesteroller i TV-serier som «The Cosby Show». Han ble en del av serien i 1999, og hadde etter dette blant annet en gjesterolle i «Kongen av Queens».

I 2004 spilte han Nermal i «Pusur», og han gjestet TV-serier som «The 4400», «Judging Amy» og «CSI: Crime Scene Investigation». Tidligere i år var han aktuell i «The Trouble with Romance», og senere kan du se ham i «See You in September». For tiden spiller han i «Robosapien: Rebooted», som har premiere neste år.

Willie Garson

Før vi ble kjent med Garson som Stanford, spilte han blant annet i «Groundhog Day» (1993) og «Mars Attacks!» (1996). Etter å ha fått rollen i serien, spilte han i filmer som «Alle elsker Mary» (1998), «Being John Malkovich» (1999) og «Freaky Friday» (2003) og hadde gjesteroller i TV-serier som «Friends» og «The X-Files».

Senere har han spilt i filmer som «Fever Pitch», «Just Like Heaven» og «Little Manhattan» - alle disse i 2005.

Kyle MacLachlan

Den «Sex og singelliv»-skuespilleren som har hatt størst suksess både før og etter serien, er MacLachlan, som spilte Charlotte første ektemann Trey. I 1986 hadde han en av de største rollene i David Lynchs «Blue Velvet» og i 1991 spilte han i Oliver Stones «The Doors». Hans store gjennombrudd kom da han spilte Dale Cooper i «Twin Peaks». Senere spilte han i filmer som «The Flintstones» (1994) og «Showgirls» (1995).

MacLachlan ble introdusert som Trey i 2000 og forsvant fra serien i 2002. Etter dette har han spilt blant annet Marius i den amerikanske utgaven av «Free Jimmy» (2006) og blir snart aktuell i «The Sisterhood of the Traveling Pants 2». Den rollen flest forbinder ham med for tiden, er Orson i «Frustrerte fruer». Her har han spilt siden 2006, og tirsdag ble sesong fire avsluttet i Norge.

Evan Handler

Charlottes andre ektemann Harry ble spilt av Evan Handler. Før han kom inn i serien i 2002, spilte han blant annet i filmene «Natural Born Killers» (1994) og «Ransom» (1996). Han hadde også gjesteroller i serier som «Friends» og «Six Feet Under».

Etter «Sex og singelliv» har han hatt gjesteroller i serier som «24», «CSI: Miami» og «Lost». Han hadde dessuten en rolle i seriene «Studio 60 on the Sunset Strip» og «Californication».

Jason Lewis

Kjekkasen som spiller Smith hadde ikke hatt mange roller før han ble Samanthas kjæreste i 2003. Etter «Sex og singelliv» har han hatt småroller i filmer som «The Jacket» (2005) og «Mr. Brooks» (2007) og spilte i flere episoder av serien «Brothers & Sisters» i 2007.

Snart kan du se ham som cowboy i filmen «The Pardon».

Mario Cantone

Første gang du kunne se Cantone på film, var han statist i «Quiz Show» (1994). Han spilte Anthony i «Sex og singelliv» fra 2000, og har senere hatt en stemme i «Surf’s Up» (2007) og en rolle i TV-serien «Men in Trees». Senere i år blir han aktuell i parodifilmen «Dirty Movie». Han har også prøvd seg som stand-up-komiker.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!