Gå til sidens hovedinnhold

Sex og turer gjør samme nytten

I en undersøkelse gjort av Vesta Forsikring viser det seg at tre av fire nordmenn blir lettere til sinns av turer, TV og sex.

(SIDE2:) 1000 nordmenn ble spurt om hva som gjør dem lettere til sinn og fri fra bekymringer, av Vesta Forsikring. Det viser seg at sex, TV og turer gjør akkurat samme nytten.

Ut på tur
76 prosent av de spurte svarte at turer i skog og mark var beste botemiddel mot bekymringer. 73 prosent mente å drive med en hobby var tingen.

Lese bøker og se på TV var en god tredjeplass som en av de aktivitetene man blir lettere til sinns av.

- Andelen som satser på turgåing for å bli lettere til sinns har økt med åtte prosentpoeng i forhold til en tilsvarende undersøkelse for fem år siden. Det er også flere nå som søker avkobling fra bekymringer i en god bok, forteller informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen i Vesta Forsikring.

Sex hjelper
60 prosent av de spurte oppgir at de har intim omgang med partneren for å fri seg fra bekymringer. I 2001 var det 57 prosent som stemte det samme.

Det later derimot til at det er flere menn som anser sex som et middel mot bekymringer, enn kvinner. Prosentpoengene lå på 64 prosent hos menn, mens det var bare 57 prosent hos kvinnene.

Aldersmessig er aktiviteten størst blant folk fra 30 til 45 år med 74 prosent, mens den synker til 36 prosent blant de spurte som har passert 60 år.