Gå til sidens hovedinnhold

Sex Pistols kommer til Norge

Et av tidenes mest omtalte og skandaliserte band skal spille sin første konsert i Norge på 30 år.

(SIDE2): Det er Døgnvillfestivalen i Tromsø som har booket legendene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I en pressemelding skriver festivalen at dette er bandets første opptreden i Norge på 30 år.

En del av alles oppvekst.
Forrige gang Sex Pistols gjestet fjordriket resulterte det i at hele pønkebevegelsen i Norge startet.

- Hvem hadde trodd at vi noen gang skulle få se Sex Pistols tilbake i Norge? Også attpåtil i Tromsø? Dette er rett og slett legendarisk, sier festivalsjef Hogne Rundberg på Døgnvillfestivalen i pressemeldingen.

Sex Pistols' debutplate «Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols» i 1977.

- Sex Pistols er en del av alles oppvekst. Enten i kraft av deres egen plate, som fenomen, eller på grunn av alle bandene de har inspirert. Så vidt forskjellige band som Nirvana, Oasis, Green Day og Guns’n'Roses har alle selv vist til Sex Pistols som en meget sterk inspirasjonskilde. Sex Pistols posisjon i musikkhistorien er essensiell, slår Rundberg fast.

Døgnvill 08 går av stabelen 29. og 30. august på Valhall Stadion i Tromsø. Konserten med Sex Pistols er lørdag 30. august.

HTML EMBED
Les mer om Døgnvillfestivalen her

Fakta om Sex Pistols(Samlet inn av Døgnvillfestivalen)

HTML EMBED

Ble stiftet i 1975 av fetishbutikkeier Malcolm McLaren, som senere ble bandets manager.

HTML EMBED

Slapp albumet ”Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols” i 1977. Før albumet ble sluppet, hadde de allerede blitt sparket fra tre plateselskaper på grunn av upassende oppførsel.

HTML EMBED

Singelen "God Save The Queen", som ble gitt ut i forbindelse med dronningen av Englands jubileum, ble forbudt spilt på BBC, men oppnådde fortsatt å komme seg helt til andreplass på salgslistene.

HTML EMBED

Bandet og de fleste deltagerne ble arrestert under releasepartyet de arrangerte for singelen på en båt på Themsen.

HTML EMBED

Vokalist, Johnny Rotten, fikk sparken etter siste konsert av deres USA-turné i 1978. Bandet slapp senere filmen "The Great Rock'n'Roll Swindle" og albumet "Flogging a Dead Horse", men lykkes aldri å finne en verdig erstatter på vokal, og ble etter kort tid oppløst.

HTML EMBED

Sex Pistols' andre bassist, Sid Vicious, ble anklaget for i narkorus å ha tatt livet av sin kjæreste Nancy Spungen på Chelsea Hotel i New York i oktober 1978, men det eksisterer mange ulike teorier rundt drapet. Sid døde av en overdose heroin få måneder senere, før saken kom opp i retten. Historien om Sid & Nancy var også teamaet for Alex Cox' spillefilm "Love Kills" (1986).

HTML EMBED

Vokalisten i Sex Pistols, Johnny Rotten, har siden hatt suksess med bandet PiL og har samarbeidet med Leftfield, mens Steve Jones har vært gitarist for bl.a. Iggy Pop.

HTML EMBED

Sex Pistols hadde en gjenforeningsturné i 1996. Også da opplevde de en rekke skandaler, som på Roskilde-festivalen, hvor konserten ble stoppet etter tjue minutter fordi en publikummer kastet en flaske i hodet på vokalisten. Publikummeren var visstnok en mann fra Tromsø¿

HTML EMBED

I 2006 ble bandet inkludert i Rock and Roll Hall of Fame, men bandet nektet å delta, og kalte museet og kåringen for en ”pissflekk.”

Kommentarer til denne saken