Gå til sidens hovedinnhold

Blir menns sexlyst mindre?

Stadig flere menn melder at de velger å avstå fra sex. Hvorfor?

(SIDE2): De har ingen fysiske problemer. Men de bare unnværer sex - for lengre perioder av gangen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

En nylig undersøkelse gjort av den britiske organisasjonen Relate rapporterer at antall menn som opplyser at de frivillig har unnlatt å ha sex har steget med 40 prosent.

Manglende sexdrift
Men's Health Forum, meldte ifølge magasinet Marie-Claire, at 15 prosent av menn mellom 18 og 59 år sa «de var lite interessert i sex».

Eksperter Marie-Claire har snakket med sier at fallet i seksuell aktivitet blant menn kan ha med de endrede kjønnsrollene i samfunnet å gjøre. Den kjente amerikanske terapeuten Michele Weinberg-Davis skapte vei i vellinga i USA da hun offentlig sa at hun mente 25 prosent av alle menn «led av» for liten sexdrift.

Menn magasinet har snakket med sier at de kjapt mister mye av sexlysten i et forhold. Årsaken er alle andre forpliktelser de bakser med - både familie og ikke minst jobbansvar opptar dem like mye som sex.

- Jeg føler meg rett og slett for utslitt for sex, sier en.

Annonse fra Erohuset.com: Overrask kjæresten med en frekk gave

Leken er borte
Philip Hodson som har skrevet boken «Men: An Investigation into the Emotional Male» sier at sex på mange måter er knyttet til lek. Og lek er blitt skjøvet langt bak når det gjelder vårt samfunn.

Det er antatt at en av fem menn har problemer med sexlivet fordi de opplever stress på jobben. I den sammenheng er det ofte flere menn som drikker alkohol, skriver Marie-Claire. Og alkohol har en effekt på produksjonen av testosteronen -som igjen påvirker menns sexlyst.

- Menn drikker ofte mer når de blir stressa fordi det er en kort vei til avslapning, sier Philip Hodson.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Finn kjærligheten på Side2 Match!

Kommentarer til denne saken