Gå til sidens hovedinnhold

Derfor lyver vi om sexpartnere

- Kvinner tør ofte ikke stå for det de gjør, mener Cecilie Kjensli.

(SIDE2:) - At en av tre lyver om hvor mange de har hatt sex med handler om kvinnelig seksuell sjenanse. Kvinner tør ofte ikke stå for det de gjør. Du trenger ikke si hvor mange du har hatt sex med på første date, men man skal stå for det en har gjort, sier redaktør for Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Vil ofte glemme
En av tre kvinner lyver om hvor mange de har vært til sengs med, viser en britisk studie. Årsaken til at sannheten skjules er fordi mange føler skam, skriver Mirror.

Kjensli understreker at tallene ikke er nye, men at temaet er like aktuelt. Kvinner holder gjerne antall sexpartnere hemmelig fordi de ikke vil virke lett på tråden, mener hun.

- Jenter er redd for å føle seg billig, istedenfor å føle seg som en lystig og lykkelig kvinne. En annen årsak kan være at one-night standen har vært mislykket, noe de ofte er når alkohol er involvert. Da vil de kanskje slette det fra minnet, og late som det ikke har skjedd.

Menn skryter på seg
64 prosent kvinner innrømmer ifølge studien at de har løyet når det gjelder antall sexpartnere. Kjensli mener ærligheten også kommer an på hva slags gjeng du kommer fra. Noen venninner ser på det med mye sex som at man har draget. Andre venninnegjenger kan vise misunnelse, og mene at mange sexpartnere er det samme som å være «nymfo», eller lett på tråden.

- Jenter burde heller være mer opptatt av sitte eget sexliv, og ikke andres.

Mens kvinnene ofte sletter et par menn på lista si, legger gjerne menn til et par.

- Menn lyver ofte når det gjelder antall sexpartnere. De vil være brunstig, og vise at de har draget.

Hva er «vanlig»?
Ifølge den britiske studien har kvinner i gjennomsnitt syv sexpartnere. Menn har i snitt gått til sengs med 13 i løpet av sitt liv.

- Det er helt individuelt hva som er akseptabelt å si høyt. Noen synes 50 sexpartnere er mye, andre synes 50 er lite. Mens noen synes ikke det er så nøye i det hele tatt.

Kjensli mener uansett at det er viktig at man er trygg på seg selv.

- Menn har ofte en idé om at de vil ha en uskyldig jente, og har en tanke om at det er bra. Jeg mener det er bedre med jenter som har erfaring, og er trygge på seg selv. Vi har alle en historie. Hvis man liker sex, om det så er med kjæresten eller en tilfeldig, hva i all verden er farlig med det? Det er felles hygge, og koster ingenting. Det å ha sex er naturlig.

Kommentarer til denne saken