Gå til sidens hovedinnhold

Venner med fordeler?

Sånn funker det.

(SIDE2:) Også uforpliktende sex har regler.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Ulike grupper
«One night stands», venner med frynsegoder, booty calls - dette er alle former som kan sies å være under denne «tilfeldig sex»-kategorien. Men er egentlig alt så tilfeldig som man skal ha det til?

Den kanadiske psykologen Jocelyn Wentland har forsket på nettopp dette. Han har med hjelp av samtaler med jenter og gutter i alderen 18 - 27 år funnet små nyanseforskjeller mellom de ulike tilfellene, skriver sunday-guardian.com.

Psykologen hevder nemlig det er regler for de ulike variantene av tilfeldig sex, både hvordan det går til, hvordan det er, og ikke minst hva slags komplikasjoner som kan skje i ettertid.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Dette er forskjellene
For eksempel så er en «Booty call» en invitasjon fra en du allerede kjenner som vil ha spontan sex. Dette skjer ofte via en tekstmelding og gjerne sent på kvelden. Alkohol kan være involvert.

En «one night stand» er ofte en situasjon som skjer når to personer har møtt hverandre tilfeldig på et utested eller lignende, og deretter går hjem til den ene hvor de har sex. Mest sannsynlig sover personen over, men han eller hun blir sjeldent til frokost og forsvinner rimelig kjapt ut av leiligheten på morgenkvisten.,

Venner med «frynsegoder» er hvor to personer først blir venner og etter hvert også begynner å ligge sammen. Her er begge enige om at å ligge sammen og kun være venner er greit, men dette kan også være en av de mest kompliserte tilfellene fordi venneparet ofte kan ha felles venner som ikke må få vite noe. Sexen kan også være mer intim enn hos de andre gruppene.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

«Sexvenner» kan minne om venner med «frynsegoder», men her starter ofte forholdet med sex og dermed blir relasjonene mellom partene også formet av dette. Hvordan man kan definere de ulike gruppene kommer blant annet ann på hyppighet, hvor mye man deler av seg selv og sin personlighet, og selvfølgelig hvor følelsesmessig involvert man er.

Viktig med respekt
Den kanadiske psykologen understreker også viktigheten med at begge parter forstår de forskjellige rollene.


Det er for eksempel ikke riktig å gi en «booty call» til en av dine «frynsegoder-venn». Man skal heller ikke kalle sine venner for «leketøyet», «bare en flørt» eller lignende da dette kan virke sårende og gå utover vennskapet. Da kan man miste respekten og bli usikker. Dermed blir det som før var en «vinnvinn-situasjon» i stedet en situasjon med problemer og uenigheter.

LES OGSÅ: - På med kondom!

Kommentarer til denne saken