Gå til sidens hovedinnhold

Vill sex øker fruktbarheten

Par som ønsker å få barn burde ha like vill og spennende sex som de hadde i begynnelsen av forholdet.

(SIDE2:) Da har de størst sjanse for å lykkes, ifølge ny britisk forskning.

Såkalt «gourmetsex», som vil si at begge parter gjør en innsats for å gi den andre en tilfredsstillende opplevelse, øker sjansene for å få barn betraktelig, skriver dailymail.co.uk.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ikke la det bli en rutine
Ifølge forskere gir bedre sex økt antall og kvalitet på sædcellene, mens sterkere orgasme hos kvinnen gjør det mer sannsynlig at sædcellene befrukter egget.

- Sexen bør være like vill og spennende som den var da de møttes, da de ikke tenkte på å få barn, for å gi dem størst mulig sjanse til å få barn, sier doktor Allan Pacey, seniorforeleser i andrologi, studien på mannlig fertilitet, ved Sheffield University.

Undersøkelsen foreslår at par vil ha mer suksess dersom de krydrer sexlivet sitt i stedet for å tenke på hva de spiser og det riktige tidspunktet i måneden for å bli gravide.

- Par som prøver å få barn sier ofte at sexen blir omtrent som husarbeid, mekanisk og ren rutine. Det er helt feil måte å gjøre det på, sier Pacey.

En vanlig mann produserer omkring 250 millioner sædceller mens han har sex. Forskning viser at ved bedre stimulering gjennom «gourmetsex» kan dette tallet øke med 50 prosent og det vil i tillegg øke kvaliteten på sæden.

Sterkere orgasme øker fruktbarheten
Sunnere sædceller svømmer bedre gjennom den kvinnelige befruktningskanalen og gir dem en større sjanse til å smelte sammen med egget og starte et nytt liv.

- Jo bedre sexen er, dess større er sjansen for befruktning. En av tingene menn ikke er klar over er at jo mer opphisset de er, jo lenger bak i testikkelen tømmer de lageret av sædceller. Så hvis du har det jeg kaller «gourmetsex», hvor du virkelig bruker tiden og gjør det gøy for begge parter, så gjør det mannen mer opphisset, mer stimulert og han kommer til å utstøte flere sædceller, og de er sunnere sædceller, sier doktor Joanna Ellington, en amerikansk fertilitetsekspert til TV-programmet «The Great Sperm Race».

Større seksuell opphisselse hos kvinner skaper ikke bare sterkere orgasmer, men det øker også fruktbarheten.

- Når en kvinne får orgasme, så tror vi at intensiteten på sammentrekningen av musklene hun har under samleiet hjelper henne til å suge sædcellene opp i livmorhalsen og derfra opp i livmoren, sier Pacey.

Forskningen på mennesker er underbygget av undersøkelser på griser. Danske forskere fant at purker som ble seksuelt stimulert av mennesker under kunstig befruktning økte fruktbarheten med seks prosent.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer