(SIDE2): Det er kanskje idiotisk å lete etter flere grunner til å ha sex - sexen bør være grunn nok i seg selv.

Men ettersom det er så innmari mange gode bivirkninger av å rulle i høyet, leke mellom laknene eller hva enn kjært barn kalles, så fortsetter vi å lete etter flere, gode grunner til å ha seg.

Og derfor får du her en liste over fysiske fordeler - ha deg og bli vakrere!

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Rynker
Den beste måten å få et ungdommelig utseende på, er å ha sex. En britisk studie utført på 3500 personer, viser at de som hadde sex mer enn tre ganger i uka så betydelig yngre ut enn de som ikke har seg.

Årsaken er DHEA. Under orgasmen er nivået av dette hormonet fem ganger høyere enn vanlig, og bivirkningene er blant annet at hud og hår ser freshere ut. Mange mener DHEA er det viktigste og kraftigste hormonet vi har, ettersom det også har positive virkninger på så forskjelllige ting som depresjon, stress, skjelett og muskler.

I tillegg slippes også andre hormoner fri, som gjør at man føler seg bra og som påvirker utseendet.

Muskler og fett
Testosteron er et av dem. Som under all fysisk trening øker testosteronnivået, noe som er med på å styrke musklene og skjelettet - og selv om man nok ikke blir en bodybilder av å ha sex, så har det i det minste en positiv effekt på utseendet.

Fysisk aktivitet brenner også kalorier - sex tre ganger i uka årlig, tilsvarer å løpe 12 mil.

Under sex øker blodgjennomstrømningen, noe som er sunt for cellenes CO2-opptak, og som er synlig gjennom gløden i huden. I tillegg føler de fleste et behov for å hvile eller sove etter sex, og begge deler har positive virkninger på både huden og humøret - og et et smil gjør alle vakrere.

Det er fda også lettere å smile med pene tenner - og igjen har sex en positiv virkning, ettersom sperm inneholder blant annet sink og kalsium. Men vi stopper i forklaringen der, og kan i stedet opplyse at forskere også har funnet at mange pusser tennen før eller etter sex, noe som i seg selv hjelper på munnhygienen.

På innsiden
På innsiden av kroppen har sex enda flere fordeler. Smerteterskelen heves - og dermed er hodepine ikke lenger en særlig god grunn til å avstå fra sex. mange mener at frigjøring av blant annet oxytocin reduserer hodepinesmerter.

En annen fordel er at kolesterolnivået senkes, samtidig som sex også balanserer forholdet mellom såkalt god og farlig kolesterol. For kvinner reduserer sex faren for hjerteinfarkt, mens for menn kan det redusere sjansen for kreft i prostata - og den nevnte slappheten man føler etterpå, er sunt for hjernens arbeid.

Blant annet frigjøres hormonet prolactin etterpå, noe som trigger stamcellene, som igjen gjør at luktesansen bedres.

Lever bedre - og lenger
På det emosjonelle og psykiske planet har sex og orgasme også store fordeler. Hormonet oxytocin både binder partnerne sammen og gir bedre humør - og mindre risk for depresjon.

Dessuten viser en annen studie utført i England, der 1000 menn deltok, at av de som hadde to orgasmer eller mer i uka, - de lever lenger.

(KIlder: Womentowomen, Ecureme, Expressen, Forbes)

Leter du etter en ny partner? Sjekk ut Side2s Match her og finn en partner. Er du usikker på om Match er noe for deg, så kan du prøve Match gratis i tre dager her