(SIDE2): Sexterapeut Tracey Cox har listet opp en rekke fordeler og ulemper ved å ha sex med den faste partneren i en nylig sak på Daily Mail.

Ekstrabladet tatt utgangspunkt i artikkelen hennes og oppsummerer hvordan sex med kjærlighet involvert faktisk ikke alltid er positivt for deg.

De skriver at det standardiserte idealet er at sex med den man elsker skal være helt fantastisk intimt, frekt og livgivende, men at realiteten slår mange i trynet som kjedelig, rutinepreget og ikke spesielt dynamisk.

Her er de tre hovedgrunnene til at sex og kjærlighet ikke alltid er den beste kombinasjonen:

1. Det er kjedelig

Dere kjenner hverandre inn og ut, og alt det spennende og nye er borte for lenge siden. Mange par klager over at sexen går på autopilot - det funker forsåvidt, men det blir dessverre kjedelig i lengden.

Kroppen og hjernen venner seg til de samme stilingene i den samme rekkefølgen og med det samme resultatet.

Les også: Så lenge varer et samleie i gjennomsnitt

2. Dere er sjelevenner

Sjelevennen din er den eneste du føler du kan være ett med, dere er hverandres beste venner og støtter hverandre i alt. Dere har sett hverandre på hverandres verste. Dere bestiller fettete take-away sammen mens dere ser på Netflix i joggebuksa.

Fatntastisk for kjærligheten - men det kan være drepen for sexen.

Jo tettere dere er, jo mindre seksuell spenning vil det være mellom dere. Erotikk får ifølge Cox næring av fare og forskjelligheter, mens tilfredshet og hygge legger en demper på det hele.

Selvstendige individer har ofte et bedre sexliv, konkluderer hun.

3. Hormoner

I bunn og grunn er vi slaver av biologien vår, som styres av hormonene våre. I relasjoner og i sexlivet er det hovedsaklig testosteron, oxytocin og vasopressin som gjør seg gjeldende.

Testosteron er hormonet som øker sexlysten, oxytocin gir en følelse av samhørighet og vasopressin gjør spesielt menn beskyttende omsorgsfulle og kjærlige.

Men dessverre påvirker kjærlighet testosteronnivået til menn. Jo mer omsorg han føler til deg, jo mindre gidder han i senga.

Les også: Ny studie: Par som deler på barneomsorgen har mer sex