Gå til sidens hovedinnhold

Dette betyr sexdrømmen

Har du noen gang våknet opp rødmende og flau etter en drøm?

(SIDE 2): Hvorfor i all verden drømte jeg at jeg hadde sex med sjefen? Jeg synes da virkelig ikke at den personen jeg rev klærne av i drømmeland er det minste attraktiv i virkeligheten! Hvor kommer disse underlige drømmene fra?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Psykiater Pam Spurr kommer med svaret i boken «Sex Dreams and Symbols – Understanding Your Subconscious Desires», melder den britiske søndagsavisen News of the World.

– Drømmer er spekket med skjulte beskjeder fra underbevisstheten, hevder Spurr som har analysert nattlig begjær i en årrekke.

Her kommer hun med en tolkning av de seks mest vanlige erotiske drømmene:

1. Hot sex med en eks
Det er vanlig å drømme at din nåværende partner tar deg på fersken med eksen. Det betyr ikke nødvendigvis at du savner sex med din eks. Vanligvis representerer drømmen en lengsel etter noe trygt og familiært.

2. Pinlig sex
Ofte kan man drømme at man blir avslørt i en pinlig seksuell situasjon. Det kan f.eks. gå ut på at noen oppdager at du tilfredsstiller deg selv, eller at du mislykkes som elsker. Vanligvis kommer disse drømmene som en reaksjon når man føler seg utilstrekkelig. Du er rett og slett redd for at du ikke er bra nok slik du virkelig er.

LES OGSÅ: Lavt selvbilde ødelegger forholdet

3. Sex med en av samme kjønn når hetero
Underbevistheten din kjenner ingen grenser og lar deg derfor fritt eksperimentere med begge kjønn. Vanligvis er dette ikke et tegn på gryende homofili, men derimot en påminnelse om at det er lov å utforske det ukjente.

4. Sex på offentlig sted
Du ville neppe hatt sex på i kantina på jobben i ditt virkelige liv. Slike drømmer kan bety at du kjeder deg og savner litt spenning i en grå hverdag.

LES OGSÅ: Når blir sexlivet ditt perfekt?

5. Du liker å vise deg fram
At du gjerne vil framføre en striptease foran tusenvis av tilskuere kan symbolisere at du savner oppmerksomhet. Kanskje holder du mye skjult for omgivelsene og trenger å kommunisere dine behov tydeligere. Det handler altså om et ønske om å bli sett som person.

6. Sex med noen du ikke liker
Slike drømmer kan virke komplett uforståelige da du ikke engang liker å håndhilse på vedkommende i virkeligheten. Disse drømmene handler ofte om makt. Ved å ha sex med personen i drømme får du tilbake kontrollen over de negative følelsene dine.

LES OGSÅ: Er dette bare sexmyter?


Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot