Gå til sidens hovedinnhold

Er du i et sexløst forhold?

Da er du ikke alene, ifølge ny forskning.

(SIDE2:) Ifølge en ny britisk undersøkelse lever en av tyve par i et forhold der sex er nesten eller totalt fraværende.

Stresset hverdag
Årsaken til dette er ofte en blanding av en stresset hverdag der begge har jobber og der små barn og tidvis en stram økonomi krever sitt.

- Om både mannen og kvinnen er gode venner på andre måter og ingen av dem stresser over det at sexlivet går trått, så er det helt greit. Men det er sjelden tilfelle, sier klinisk psykolog, Janice Hiller, til The Daily Mail.

LES OGSÅ:Slik ender du sextørken

Sextørken gjaldt spesielt gifte eller samboende par med små barn.

Mister intimiteten
- Når en part vil ha sex, mens den andre ikke vil, så er det ofte svært ødeleggende for forholdet. Den avviste vil lett føle seg ikke elsket, sier Hiller.

Psykologen sier at de fleste går gjennom perioder der sexlivet ikke er så hot som det engang var. Dette er helt naturlig, men det er fare på ferde om lysten ikke tar seg opp igjen.

Hun påpeker at mange par opplever fraværet av sex som fravær av intimitet og følelsesmessige bånd. Om dette skjer over tid, vil man bli mer distansert fra hverandre.

- Par trenger å tilkjennegi at de må planlegge å ha sex. Som om de skal ha en kveld ute på byen eller planlegge en ferie, sier Hiller.

TIPS:- La mannen få jakte

Finnes det løsninger?
Samlivseksperter som skriver på nettstedet iVillage mener at begge partnere må ta ansvar for et sexløst samliv.

De gir deg tre råd for å komme gjennom sextørken.

Ta ansvar selv
- Du kan ikke alltid forvente at partneren er i samme humør som deg selv. Du må selv ta ansvar for å tilfredsstille dine egne behov fra tid til annen.

Har sexlivet blitt rutine?
Du trenger ikke bli overkreativ, men det lønner seg å gjøre en viss innsats for å få i gang det intime spillet. En god idé er å spandere en overnatting på hotell på kjæresten.

Vær ærlig
Tør du å snakke med kjæresten din om det du oppfatter som et problem. Ærlighet kan være første bud for å få fart på sakene igjen. En felles forståelse vil bringe dere nærmere problemet og kanskje er ikke løsningen så langt unna som du tror. Skilsmisse og utroskap er nesten alltid dårlige løsninger.

Kommentarer til denne saken