Gå til sidens hovedinnhold

Sex gjør deg intelligent

Her er et av de smarteste argumentene for å få din partner i seng.

(SIDE2): Psykologen Terry Horne og biokjemikeren Simon Wootton lanserer i disse dager boka «Teach Yourself: Training Your Brain».

Unngå såpeopera
Den forklarer hvordan menneskers livsstil påvirker hjernens kjemiske sammensetning, og gir tips til hva man bør tilstrebe og hva man bør unngå.

På sistnevnte liste står blant annet stress, høyt alkoholforbruk og hasjrøyking. Forfatterne oppfordrer også folk til å unngå såpeoperaer på TV og ikke tilbringe tid sammen med kynikere eller folk som klager mye.

Sjokolade er bra
Er man interessert i å trimme hjernen anbefaler boka blant annet at man spiser mørk sjokolade som inneholder flere av kjemikaliene tilstedeværende når hjernen tenker godt.

- Det får musklene rundt blodårene til å slappe av og det får faktisk opp blodtilførselen til hjernen. Kaldt kjøtt og fisk er også bra for deg til frokost, sier Horne til nyhetsbyrået Reuters.

God kjemi
Også sex skal ha en positiv effekt på tankeapparatet. Boka opererer med sju stadier av sex - fra man begynner å like det for første gang til man er i ferd med å «brenne ut».

- I fire av sju stadier ser vi de samme kjemikaliene som bidrar i tankeprosessen, forteller Horne.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!