Gå til sidens hovedinnhold

- Opplever lavere sexlyst

Sexologen om overvekt og sexproblemer.

(SIDE2): Slik kan pondusmagen og de ekstra bilringene ødelegge sexlivet ditt.

Flere negative konsekvenser
Stadig flere nordmenn havner i kampen mot de overflødige kiloene. Overvekt og fedme er den raskest økende folkesykdommen i landet i dag.

I tillegg til at dette øker risikoen for flere ulike livsstilsykdommer, som for eksempel diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom, så opplever også mange at seksuallysten daler. I verste fall eksisterer det ikke noe sexliv.

«Kraftig overvekt hos mannen er forbundet med reduserte nivåer av det mannlige kjønnshormonet testosteron, og økede nivåer av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Disse hormonelle endringene forklarer hvorfor noen tykke menn utvikler bryster og får mindre maskulin kroppsbehåring, og i tillegg opplever en lavere sex-lyst og nedsatt ereksjonsevne», skriver Kristin Spitznogle på sin blogg.

Hun forklarer videre at ereksjon og sexlysten påvirkes av typiske overvekts-relaterte sykdommer. Et eksempel Spitznogle nevner er diabetes som blant annet kan føre til at årene i penis skades og at ereksjonsevnen vil kunne svekkes eller utebli totalt.

Sexologen skriver også at overvekt hos kvinner kan gi negative innvirkning for både sexlyst, orgasmer, opphisselse og seksualfunksjonen. Spitznogle legger også til at forskning viser at det tar lenger tid å bli gravid dersom begge parter er overvektige.

Kvinner mer sårbare?
Men i tillegg til de fysiologiske og hormonelle effektene trekker sexologen frem også de psykiske konsekvensene av overvekten:

«Flere kvinner enn menn opplever at overvekten har en negativ innvirkning på seksuallivet», skriver Spitznogle.

«Jeg vil hevde at kvinner er mer sårbare for de sosiale og psykologiske belastningene. Undersøkelser viser at kvinner stiller strengere krav til egen kropp enn hva menn gjør, og de samme undersøkelsene viser at menn stiller strengere krav til partnerens kropp enn hva kvinner gjør. Like fullt tror jeg dessverre kvinner ofte har forventninger til seg selv som langt overgår de partneren har», fortsetter hun.

Positive effekter
Spitznogle trekker frem flere positive sider relatert til sexlivet ved å gå ned i vekt. Hun skriver blant annet at overvektige som slanker seg blir mer fornøyde med seksuallivet og at det å ha sex er en utmerket måte å forbrenne ekstra kalorier på samtidig som det er gratis og sosialt.

LES OGSÅ:

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar