(SIDE2:) Aldri før har nordmenn brukt flere potenspiller.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

En måling utført av IMS Health for Pfizer viser at norske menn handlet 841.966 potenspiller i løpet av årets seks første måneder – en vekst på ca. 10 prosent fra i fjor.

Vi har brukt hele 71 millioner kroner på potensmidler i denne perioden.

Het juni
Bare i juni brukte nordmenn 14 millioner kroner på potensmidler, det vil si at vi kjøpte 167.642 piller denne måneden.

Denne uka var det meldt snø i deler av Finnmark, men det manglet nok ikke på hete netter i det nordlige fylket av den grunn. Her finner vi nemlig den største veksten i salget av potenspiller med en økning på 25 prosent fra i fjor.

Opptur i ferien
– Menn har mer tid til partneren sin, og de ønsker ikke at samværet skal bli en nedtur. Jeg har selv merket at flere av de faste og mange nye pasienter har bestilt time for å få utskrevet resept på potenspiller nå rett før ferien, sier urolog Ole Martin Høeg i en pressemelding.

Oslo topper
Det er i hovedstaden at flest potenspiller finner bein å gå på. Totalt er det solgt potensmidler for 13,6 millioner i hovedstaden så langt i år.

– Jeg synes det er flott at menn kommer til oss leger og ber om en resept på potensmidler. Fungerer man godt seksuelt sammen, skaper det også harmoni i samlivet, sier Høeg, som påpeker at det i stor grad er voksne menn som ber om potenspiller.

– Ereksjonssvikt er et vanlig problem blant mange menn, og man skal ikke være redd for å kontakte doktor for å få fremdrift i seksuallivet sitt. Lykkes man med det, samarbeider man gjerne bedre på andre områder også i parforholdet, sier han.