Gå til sidens hovedinnhold

Hvor normal er din sexlyst?

Her er et knippe tanker om sex som mange kvinner deler.

(SIDE2): Det er ikke sikkert fantasiene dine er så unormale som du kanskje tror. For eksempel er du langt fra alene om å drømme å ha sex med en kollega, eller ha et ønske om sex utendørs.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Britiske Glamour har samlet noen fakta og informasjon fra tidligere studier angående kvinner og sex.

For eksempel har en kvinne i gjennomsnitt sex seks ganger i måneden. En kvinne forbrenner også i gjennomsnitt 96 kalorier ved en orgasme. Cirka 40 prosent av kvinner har hatt one night stand.

1. Å ha mer lyst enn ham. 29 prosent av kvinner ønsker mer sex enn sin mannlige partner.

2. 50 prosent av kvinner i en tidligere undersøkelse rangerte det å ha sex i bilen som det mest ønskelige stedet å ha samleie utenfor soverommet. 31 prosent ønsker å ha sex i parken.

3. 82 prosent av kvinner har fantasert om å ha sex med en kollega.

4. 40 prosent av kvinner investerer i sexy undertøy. – Å gjøre en anstrengelse når det gjelder undertøyet vil definitivt bedre sexlivet, sier ekspert og forfatter Julie Peasgood til Glamour.

5. Hvis du selv vet hvordan du når klimaks, så ta saken i egne hender. Du vil øke lysten din og lærer samtidig partneren hva det er du liker best, sier Peasgood.

6. Studier viser at kvinner har bedre orgasme mellom klokken 13.00 og 17.00.

7. Spis mat som øker lysten – det viser seg at karri er bra for kvinners sexliv.

8. La sexlivet bli en del av fokuset på utseende. Jo mer fornøyd du er mer sexlivet ditt, jo bedre ser du ut. Sex frigir et østrogen som gjør håret skinnende og huden glatt.

En nyere norsk undersøkelse viser at vi nordmenn ønsker oss flere overraskelser i senga. Nær 49 prosent av de spurte sier de har spontan sex som det største sengeønske for 2009. Det er kvinnene som ønsker dette mest.

LES MER: Vi vil ha spontan sex

Annonse: Overrask kjæresten med en frekk gave