Gå til sidens hovedinnhold

Har naboen mer sex enn deg?

Sjekk hvor mye som er normalt.

(SIDE2:) Artikler i de britiske avisene Daily Mail og The Guardian har tatt for seg hvor mange ganger en person gjennomsnittlig har sex i løpet av et liv, og andre tall om sex og samliv.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sex verden rundt
2580 ganger er gjennomsnittstallet på hvor mange ganger en person i Storbritannia vil ha sex i løpet av sitt liv.

29 prosent av mannlige heteroseksuelle foretrekker en underdanig rolle i seksuelle aktiviteter.

120 millioner samleier foregår hver dag rundt om i verden, og det resulterer i 910 000 unnfangelser og 400 000 fødsler.

5 er tallet på antall partnere en brite vil ha i gjennomsnitt i løpet av sitt liv.

Én per 12 000 personer er mann-til-dame transseksuell.

40 prosent av japanske menn napper øyenbrynene.

58 prosent av voksne mener at seksualundervisningen burde begynne før barnet har fylt tolv år.

84 prosent kvinner sier at de nyter sex i de fleste anledninger etter rådgivning. Til sammenligning var det bare 19 prosent som sa det samme før rådgivningen.

32 prosent er hvor mye konsentrasjonen på sæden til menn i Texas avtar om sommeren sammenlignet med vinteren.

For lite sex?
En undersøkelse viser at seks måneder etter man har fått barn, så har et gjennomsnittlig par sex tre til fem ganger i måneden.

Mengden sex et par har varierer fra om de er single (mindre sex), om de har vært sammen med noen lenge (mindre sex), hvor gamle de er (mindre sex når man bikker 50), hvis det er bekymret for noe og hvis de har barn (mindre sex).

Den største seksualundersøkelsen i Storbritannia spurte 18 876 personer om deres sexliv. Undersøkelsen viste at de under 40 hadde sex seks ganger i måneden mens par under 25 hadde sex elleve ganger i måneden.

En undersøkelse foretatt av internettsiden Babycenter blant 20 000 foreldre viser at seks måneder etter at barnet er født, så var gjennomsnittet tre til fem ganger i måneden.

Og en undersøkelse blant 570 par i Journal Of Sexual Research viser at par hadde sex fire til fem ganger i måneden under svangerskapet, stoppet i syv uker etter fødselen og gikk tilbake til det antallet de hadde under graviditeten innen barnet var fire måneder gammelt. Det tok ett år for dem å føle at sexen var like bra som det hadde vært før barnet kom.

Andre undersøkelser viser at etter ett år, så har opp mot 95 prosent av parene fortsatt mindre sex enn de hadde før svangerskapet.

5073

Når bør du fri?
Undersøkelser viser at 60 prosent vil synes det er romantisk å bli fridd til på Valentines Day. Hvis kjæresten din har lyst til å gifte seg vil hun bli begeistret uansett når du spør. En undersøkelse blant flere enn 8500 personer viser at to tredeler av alle ekteskap begynner med et formelt frieri, fortsatt er det flest menn som frir. Du trenger ikke å gå ned på et kne, for en annen undersøkelse blant 50 000 amerikanere viser at to tredeler synes det er unødvendig.

Les også: Stadig flere gifter seg

En amerikansk undersøkelse viser også at flest kvinner foretrekker en håndplukket bukett blomster framfor langstilkede roser.

En undersøkelse blant 250 mennesker viser at en tredel ville blitt skremt av et frieri på TV, skrevet på himmelen eller på et offentlig sted.

Syvårskrise
Ideen om syvårskrise kommer fra filmen «The Seven Year Itch» med Marilyn Monroe i hovedrollen. I virkeligheten viser statistikken at 19 prosent av skilsmisser skjer før fire års ekteskap. 27 prosent skjer mellom fem og ni års ekteskap og 13 prosent skjer mellom 15 og 19 års ekteskap.

I Storbritannia varer et gjennomsnittlig ekteskap i omkring syv år for kvinner som gifter seg i alderen 25 til 34 år.

Ifølge Larry Bump, professor ved University of Wisconsin, ender halvparten av ekteskapene i skilsmisse innen syv år i USA.

Par som bor sammen sliter på hverandre tidligere. John Ermisch ved University of Essex sier at kvinner i 30-årene i gjennomsnitt bor sammen med en partner i 3 ½ år.

Syvårskrisen reflekterer parenes desillusjonering med hverandre mer enn en jakt på alternativer. Mer enn 50 prosent av kvinnene oppgir uakseptabel oppførsel som en grunn til skilsmisse. Det samme gjør 31 prosent av mennene.

Forskning gjort av John Gottman, en av USAs fremste samlivseksperter, kan forutse med 94 prosents nøyaktighet hvilke par som kommer til å skilles etter å ha observert dem snakke sammen i bare noen få minutter om et vanskelig tema.

Par som sier fem positive ting per én negativ har gode muligheter for å overleve.

Sex med en eks
En undersøkelse i Time Magazine viser at omkring 60 prosent ofte tenker på sin første kjærlighet.

I en undersøkelse blant 1300 vilkårlig utvalgte voksne fant Dr. Nancy Kalish ved California State University at en tredel ville blitt gjenforent med sin første kjærlighet dersom det var mulig. Hun har også tall på 2500 par som ble gjenforent. 84 prosent gikk tilbake til en de hadde vært forelsket i før de fylte 22 år. Det hadde som regel blitt slutt fordi de var for unge, flyttet eller fordi foreldrene ikke likte det, og ikke fordi de ikke passet sammen.

De som gjør det slutt fordi partneren er utro, er ulykkelig eller kjeder seg, går ikke tilbake til partneren.

Mange hadde googlet eksen sin, men uten å tenke på hva de skulle gjøre hvis de fant sin fortapte kjærlighet. De fleste var allerede i et forhold, men 80 prosent endte opp med å ha en affære med sin første kjærlighet.

37272

Vil han forlate henne?
Man har ikke oddsene på sin side i denne saken.

Den amerikanske psykologen Jan Halper har intervjuet 4126 mannlige bedriftsledere.

Hun fant ut at 88 prosent av dem var like suksessfulle på soverommet som på styrerommet, og hadde hatt minst en affære. Men hun fant også ut at kun tre prosent forlot sin kone til fordel for den andre kvinnen.

Dr. Lana Staheli, hevder i sin bok «Affair-Proof Your Marriage,» at under ti prosent skiller seg fra sin ektefelle for å gifte seg med elskeren. Når de gjør det ender også 70 prosent av disse ekteskapene i skilsmisse.

I boka «Private Lies: Infidelity And Betrayal of Intimacy» har Frank Pittman intervjuet 100 par som har vært utro. Hans oversikt viser at 75 prosent ikke ender opp med elskeren.

Ifølge Pittman er årsaken til det at det ikke er like glamorøst å leve sammen som å ha hemmelige stevnemøter på et hotellrom. Det er også for mye skyldfølelse eller mangel på tillit til personen som begynte affæren, og frykt for at de skal være utro igjen.

Borte for alltid?
Du håper kanskje at han skal komme tilbake, men statistikken viser at de fleste brudd er for godt.

En undersøkelse i «Journal Of Marriage And Family» i 2003 viser at kun en tredel av parene som bryter opp ender med å bli sammen igjen, og de som blir sammen igjen er de mer etablerte forholdene med felles barn og felles gjeld.

Hvis du er under 30, så finner kun én av ti tilbake til hverandre.

Når noen forlater deg, så er det som regel noe de har tenkt på i flere måneder. Å bagatellisere sin usikkerhet gjør det lettere for han å forlate deg, og da holder han også døren på gløtt i tilfelle han endrer mening eller ønsker å ha sex med deg igjen.

Undersøkelsen viser at med en gang det går opp for deg at han er borte for alltid, så blir du mindre lei deg.

Det finnes ingen klare bevis på hvor lang tid man bruker på å komme over noen. Noen psykologer sier at det tar en måned for hvert år dere har vært sammen, men de fleste kjenner noen som kommer seg mye raskere enn det. Kjæresten din er i hvert fall noen måneder foran deg, så du trenger å ta ham igjen.

Hevnen er ikke søt
Hvis du tror du vil føle deg bedre etter en hevn, så er du kanskje på villspor.

I en undersøkelse blant 88 kanadiere foretatt av forskere ved University of Calgary, så var de mest populære metodene å flørte med venner eller fiender av eksen, skrape opp bilen deres med nøklene, ødelegge noe de var glad i, sende dem ubehagelige notater og snakke om hvor udugelige de var i senga.

Undersøkelsen av Stephen Yoshimura ved University of Montana spurte 152 personer hva slags hevn de hadde utført, hva de ville oppnå og hvordan de følte seg etterpå. De fleste av dem som satte ut rykter om eksen, tok deres eiendeler eller ødela deres eiendom følte seg engstelige, lei seg og var fortsatt sinte.

Krangel bak rattet
En undersøkelse fra 2007 blant 2071 sjåfører viser at én av ti krangler med partneren sin innen de 15 første minuttene av en biltur.

Omkring 40 prosent av kranglene går på at mennene kritiserer kjærestens kjøring. Én av ti krangler går på at mennene tar kontroll over radioen.

Og ettersom menn og kvinner krangler om hvem som er den beste sjåføren, så kan man jo se hva forskningen viser.

«The Social Issues Research Centre» har gitt ut en rapport om forskjellene mellom kjønn og kjøreferdigheter. De omtaler bevis på at men, og da særlig de under 25 år, er mer aggressive sjåfører og dermed kjører fortere, tar flere sjanser og krasjer.

«Home Office»-statistikk viser at 94 prosent av dem som blir dømt for å ha drept noen ved uaktsom kjøring er menn. Kvinner er oftere involvert i småskader som å kjøre ut i et veikryss, rygge inn i noe eller å feilberegne hvor nærme de er bilen bak dem.

En annen undersøkelse foretatt av Johns Hopkins University viser at kvinner kjører mindre enn menn, så det kan også være en medvirkende årsak til at de krasjer mindre enn menn.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus