(SIDE2): Mangler du eller partneren din lysten på sex? En rekke psykiske eller fysiske faktorer kan påvirke sexlysten din, skriver helsenettstedet WebMD.

Her er noen mulige årsaker:

STRESS: Du er kanskje en person som er effektiv når du er stresset. Men at du føler deg sexy i en hektisk periode er lite sannsynlig. Jobbstress, pengetrøbbel, bekymring overfor noen du er glad i, og andre stressfaktorer kan påvirke din libido.

UENIGHETER: Uløste problemer i forholdet er den vanligste årsaken til mangel på sexlyst. Spesielt for kvinner er følelsesmessig nærhet svært viktig når det gjelder et godt sexliv. Krangler, dårlig kommunikasjon og mangel på tillit kan påvirke lysten på soveromskos.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

ALKOHOL: Et glass eller to kan gjøre at du føler deg mer fri, også når det gjelder sex. Men alkohol kan også føre til at du mister lysten på sex. Men selv om du kanskje ikke påvirkes på den måten, kan alkoholen virke «turn-off» for partneren din.

SØVN: Mangel på søvn går ut over sexlysten. Sover du for lite kan du bli utmattet og da er kanskje ikke sex det man har lyst på.

BABY: Å få barn går ikke utover sexlivet, men det kan bli vanskelig å finne tid til hverandre når man har en nyfødt i huset. Prøv å få tid til kjærligheten og kos når babyen sover? Skriver WebMD.

SELVBILDE: Har du dårlig selvtillit fordi du er misfornøyd med kroppen kan det være vanskelig å føle seg sexy. For eksempel kan det hende du føler at du har noen ekstra kilo på kroppen, selv om du ikke har det, så kan det gå ut over sexlivet. Å trene hjelper deg ikke bare med økt selvtillit, det kan også hjelpe på sexlivet.

MER KOS: Intimitet betyr ikke nødvendigvis sex. Prøv å være mer sammen og intime uten å ha sex. Snakk, kos og flørt. Når intimiteten bygger seg opp, gjør sexlivet det også.