Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn har gjerne kompissex

Sex med venner er mer vanlig i Norge enn i de andre nordiske landene.

(SIDE2): - 4 av 10 nordmenn har gjerne sex med en kompis eller en tilfeldig ferieflørt, sier Tone-Berit Lintho, daglig leder i RFSU.

En ny undersøkelse over sexvaner, der alle de nordiske landene inkluderes, viser at vi i Norge er mest liberale når det gjelder flere områder som handler om sex og prevensjon.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

«Kompissex»
Sex med venner er mer vanlig i Norge enn i de andre nordiske landene. 41 prosent av alle nordmenn har hatt kompissex, mens det tilsvarende tallet er 24 prosent for Danmark, 30 prosent for Sverige og 37 prosent for Finland.

Vi er også mer ivrige når det gjelder tilfeldig sex, spesielt når vi er i feriemodus.

- 38 prosent bekrefter at de har hatt tilfeldig sex med en ferieflørt. Her ligger vi nordmenn litt foran våre nordiske naboer. Tilsvarende tall er 27 prosent for danskene, 31 prosent for svenskene og 34 prosent for finnene, heter det i pressemeldingen fra RFSU.

Ikke på partnertoppen
Når det gjelder antall sexpartnere er det imidlertid ikke så store forskjeller mellom de nordiske landene.

- Undersøkelsen avslører at det er mest vanlig med 6 til 10 sexpartnere. Men der vi ser at antall partnere øker med stigende alder i de andre nordiske landene, skiller vi oss ut. I Norge har unge like mange sexpartnere som de eldre, sier Lintho.

Kommentarer til denne saken