Gå til sidens hovedinnhold

Den beste feriesexen

Nå har dere tid til å bryte rutinene.

(SIDE2): Tid, tid, tid er stikkordet for å optimalisere sexlivet i sommer. Nå kan rutinene forvandles fra det gjennomsnittlige 7 1 /2 minutt lange samleie til et langt og nærværende samleie. Glem formelen Forspill, samleie, etterspill, mener den danske samlivseksperten i Ekstrabladet, Joan Ørting.

- De fleste par har et mønster. Ofte blir det kort og kjedelig, sier hun.

Mannen vil til målet
Det handler ikke om at man kjenner hverandres kropper og vet hvilke knapper man skal trykke på for å få hverandre fort tent.

- Det handler om å tørre å være nær, om selve akten. Ikke om å nå et mål, mener samlivseksperten.

Menn er ofte målrettet. De vil gjerne gå fra A til B uten omveier mens kvinner er mer interessert i selve middelet. Eller prosessen. De ulike innstillingene kan være vanskelig å forene.

- Hvis en kvinne og en mann går i Botanisk hage lar hun seg rive med, oppdager en liten blomst eller en sommerfugl, mens mannen hurtig danner seg et overblikk over hvor ting er plassert og hvor utgangen er. Slik er det også med sex. For henne handler det om ekstasen og opplevelsen mens mannen bruker samme middel når han vet hva som gir henne orgasme, mener Ørting.

Her er hennes tips til det beste samleie:
Dropp fantasier og pornobilder i hodet mens dere holder på.

Ha sex med øyekontakt og med hjertet.

Ta pauser og fortsett. Hold på intensiteten mens dere spiser, ligger helt tett eller står opp av sengen for å gjøre noe helt annet.

Ha langt forspill - helt til dere ikke holder ut lenger.

Dropp sexfantasi
- Det skal ikke handle om individuelle sexfantasier, men å bli bedre til å ha sex med åpne øyne. Det er erotisk å se på hverandre under akten. Så har man sex med hverandre og ikke med en fantasi, mener Ørting.

Kommentarer til denne saken