Gå til sidens hovedinnhold

- Ta ansvar for egen seksualitet

Kvinner bør bli flinkere til å kommunisere med partneren, mener sexolog.

(SIDE2): Den danske sexologen Rikke Thuesen mener kvinnene bør si ifra om de føler seg presset til sex.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Vi har ansvar for vår egen seksualitet. Og hvis man føler seg presset til sex, man ikke har lyst til, eller sex, når man ikke har lyst, må man åpne munnen og forteller hva man gjerne vil ha, sier sexologen til den danske avisen Ekstra Bladet.

- Dyrk sex
Uttalelsen kommer i forbindelse med at mange av avisens lesere uttalte at de følte seg tvunget til sex. Sexologen på sin side, sier at det å dyrke sex gjør at man får mer lyst på sex.

Hun mener derimot at kvinnen må ta ansvar og fortelle mannen hva hun savner, hva hun ønsker og hva hun har behov for.

- Det er naturlig å innimellom ikke ha lyst. Og noen ganger gjør man det allikevel for husfredens eller mannen skyld, og andre ganger sier man «nei takk, hva med i morgen». Men husk å avvise hverandre på en pen måte, anbefaler sexologen.

- Hjelp henne
Det kan være flere grunner til at kvinnen ikke har lyst. Sykdom, stress, for mye å gjøre og bekymringer kan lett føre til at kvinnen ikke får lyst til å ha sex mener sexologen. Det gjelder da for mannen å ikke presse kvinnen for mye.

- Han skal søre for at det også er stunder med kyss, kjærtegn og oppmerksomhet, uten at det ender i sex. Han skal hjelpe henne med ting, som tynger henne nede, slik at hun føler at hun har overskudd til sex, sier Thuesen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken