Gå til sidens hovedinnhold

En av tre har feriesex

Mange har sex med utlendinger når de drar på ferie.

(SIDE2): En svensk undersøkelse viser at en tredjedel har hatt et «one-night stand» når de har vært på utenlandsreise.

Sexologen Linn Heed sier til Aftonbladet at dette er langt fra overraskende.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Stevnemøte utenlands
- Den geografiske avstanden gjør oss friere, vi slipper hemningene, sier Heed.

To tredjedeler av deltakerne i den svenske undersøkelsen sier at de gjerne skulle ha et stevnemøte med noen neste gang de reiser utenlands.

Sexologen sier at det er ikke overraskende at både menn og kvinner kjenner seg friere når de er på ferie i et annet land. Hun mener den geografiske avstanden gjør at vi legger virkeligheten, og hverdagen igjen hjemme.

Frihetsfølelse
Denne frihetsfølelsen påvirker også lysten, og gjør at både forventningene og ønskene blir litt villere og litt mer unyansert.

- Vi gir oss hen, slipper løs og tenker ikke så mye på konsekvensene, men mer «ah... jeg kommer jo aldri til å treffe henne eller han igjen...», «her er jeg anonym og kan gjøre hva jeg vil», forklarer eksperten.

Flere blir smittet
Det er derimot veldig viktig å huske på å beskytte seg når man er på ferie. Juli og august er den tiden av året da det er størst pågang for testing av kjønnssykdommer på Olafiaklinikken i Oslo.

- Det er jo mange som blir smittet når de er i utlandet på ferie. Dette gjelder nordmenn som har vært sammen med andre nordmenn eller skandinavere i utlandet. Samtidig er det 25 prosent av våre pasienter som opplyser at de har hatt samleie med personer som ikke er fast bosatt i Norge, sa Klinikksjef ved Olafiaklinikken, Harald Moi til Side2 tidligere.

Les mer: Flere frykter kjønnssykdommer

Test før sommerferien
Er du klar for en romanse i sommer? Ta vår uhøytidelige test og finn ut hva sommeren har i vente for deg.

34911

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar