Gå til sidens hovedinnhold

I fire år og helst med vibrator

Sjekk hva de siste sexundersøkelsene viser.

(SIDE2): Det forskes mye på sex, alt fra virkninger det har på humør og helse, til hvordan det påvirker andre sider av dagliglivet.

Under får du siste nytt på sexfronten.

Årevis
Nyforelsket betyr ofte spenning, nysgjerrighet og åpenhet. Men det er ikke det samme som at det er da man har best sex.

En undersøkelse viser nemlig at det tar tid før et par når den seksuelle toppen.

Siste fra Side2 akkurat nå? Sjekk forsiden her!

Begge parter nyter sekslivet mest etter flere år sammen – da er selvtilliten på topp i forhold til den andre, og det igjen gjør sexen bedre.

Det er først etter fire år at partene har såpass tillitt at de har nådd høydepunktet i senga - og blir der.

Vibrerende gleder
Dersom man i tillegg eier en vibrator, så blir sexlivet enda bedre. Og det gjelder både menn og kvinner.

Forskning fra USA viser at kvinner som eier en vibrator har større sexlyst, flere orgasmer og færre seksuelle problemer. Mer overraskende for forskerne var det at så mange menn bruker eller har brukt vibrator, hele 45 prosent.

Bra for menn også
De fleste menn bruker vibratoren sammen med en partner, og det er like mange heterofile som homofile som bruker slike sexleketøy.

Og det er også positive effekter å spore hos menn som bruker vibratoren. De har mindre problemer i forbindelse med potens- og ereksjon, og de har generelt sett større lyst enn sine ikke-vibratorbrukende kompiser.

Hjelper på jobbsituasjonen
Sex er langt fra alt i et forhold, men et bra sexliv er viktig for at man skal være lykkelig. Og det igjen har gode bivirkninger på det profesjonelle plan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En avhandling fra universitetet i Göteborg viser at folk som er lykkelige i parforholdet, takler stress på jobben mye bedre. I motsatt fall så forsterker et dårlig forhold eventuelle negative opplevelser på jobben.

Mer sex
En av tingene som kan fikse på et dårlig forhold, er på den annen side mer sex. Det mener i hvert fall den australske sexterapeuten Bettina Arndt.

Hun sier at dersom man ikke skal gå i fella etter for eksempel en fødsel, – og man ender med å ikke ha sex på et halvt år – så er det jo fortere tilbake i sengehalmen, jo bedre, som gjelder. Uansett om man har lyst eller ikke.

Hun får derimot motstand fra britiske Douglas Brown, som mener man skal vente til begge får lyst.

(Kilde: Aftonbladet.se)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken