Gå til sidens hovedinnhold

Sexbutikker og flott katedral

Montmartre viser Paris fra en annen side.

(Paris/SIDE2): Montmartre ble verdenskjent etter at filmen om den fabelaktige Amelié kom i 2001.

Og Montmartre har mye å by på for storbyleie turister.

Rolig bydel
Bydelen ligger nord for Paris, og du bruker omtrent ti minutter med metroen for å komme deg dit.

Montmartre skiller seg i stor grad ut fra Paris sentrum. Her er ikke de trendy motebutikkene, men små, turistvennlige butikker. De stressede turistene har blitt roligere ved å komme til forstaden, og bilene er ikke like aggressive som midt i byen.

Men tro ikke at Montmartre er så søt og uskyldig som en kan tro ved å se på «Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain».

Til venstre
Når du tar metroen fra sentrum, bør du gå av på stasjonen Pigalle. Her kommer du opp på en liten plass midt i byen.

For å komme til turistattraksjonene, kan du velge om du vil gå til høyre eller venstre.

Går du til venstre, kommer du snart til Moulin Rouge.

Sexbutikker og røde møller
Men før du kommer så langt, passerer du et titalls sexbutikker og strippeklubber. Enkelte av strippeklubbene har svært detaljerte bilder av hva som foregår der inne. Foreldre som våger å ta med barna, bør derfor forberede seg på å forklare både det ene og det andre.

Det tar ikke mer enn fem-ti minutter å gå til Moulin Rouge. På kveldstid byr den røde møllen på lettkledde kvinner og can-can, mens det er rolig på dagtid. For fans av filmen med samme navn, er det likevel stas å se hvordan stedet virkelig ser ut.

Kjent café
Like til høyre for Moulin Rouge, kan fans av «Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain» følge veien opp til de kommer til caféen 2 Moulins. Her ble nemlig store deler av filmen spilt inn.

Ikke alt der inne er likt som i filmen, men fans vil nok kjenne igjen både disken og toalettet. Men verken toalettet eller maten er av største kvalitet - og Amelié er dessverre ikke serveringsdame der på ordentlig.

Til høyre
Etter at du har gjort deg ferdig i den venstre delen, kan du gå tilbake til plassen med metrostasjonen igjen. Følg gjerne den lange øya i midten av veien - det er hyggeligere å gå her enn å gå langs sexbutikkene på fortauet.

Når du kommer til metrostasjonen, fortsetter du videre bortover langs veien. Etter noen minutter, vil du se et teater til venstre for deg i et lyskryss.

Går du opp den smale veien ved siden av teatret - en vei som for øvrig trolig er stappfull av turister - møter snart synet av den flotte katedralen Sacré Cæur deg.

Flott katedral
Katedralen ligger på en liten topp, og det er mange trapper for å komme seg opp. De fleste vil være i stand til å komme seg til toppen. Er du veldig sliten i beina, er det likevel en heis der.

Nederst i trappene bør du være oppmerksom på menn med farget garn i hendene. Disse vil prøve å feste garnet på fingrene dine og begynne å hekle. De påstår at det er gratis og at det bare tar ett minutt, men det er vanskelig å tro på at man står der hele dagen uten å få noe igjen for det.

Når du kommer opp til katedralen, er utsikten like spektakulær som kirka. Her kan du se utover hele Paris. Går du litt til høyre for katedralen, kan du også få god utsikt til Eiffeltårnet.

Annen side av Paris
Er du i Paris noen dager, anbefales absolutt et besøk til Montmartre. Her kan du få et lite pusterom fra stresset som gjerne omgir deg i sentrum, og du får se en litt annen side av Paris enn sentrum byr på.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner