Gå til sidens hovedinnhold

Her er årets viktigste sexdager

Det er bare å glede seg til resten av 2013.

Året er fullt av mer eller mindre viktige merkedager, som jul, påske og pinse. Men vi har en rekke andre, kanskje mindre kjente, men muligens enda viktigere dager som også er verdt å merke seg.

Den danske avisen Ekstra Bladet har funnet fram til dagene i kalenderen som er viet til sex, kropp og kjærlighet.

Her er de mest spennende datoene i 2013.

14. mars - Biff- og blowjobdagen

Januar og februar går med til måking, frysing og lengting etter solen, men så snart vi er inne i mars, begynner moroa. Og det starter med et smell. Nøyaktig én måned etter «Valentine's Day», og en snau uke etter den internasjonale kvinnedagen, er det en annen dag som er litt mindre kjent - nemlig den offisielle «biff og blowjob-dagen», altså 14. mars - eller «Steak & BJ Day» som de kaller den på andre siden av dammen.

14. april - Cake & Cunnilingus Day

To måneder etter forspillet «Valentine's Day» må gutta gjør opp for «biff- og blowjobdagen» - med kake og cunnilingus.

5. mai - World Naked Gardening Day

Klesskjy plantefetisjister går denne dagen inn til stammen av hva naturister med hage ønsker seg: Å klippe hekken naken.

7. mai - Onanidagen

En merkedag først og fremst i USA, men det er ingenting i veien for å gjøre den internasjonal. Et googlesøk på «onanidagen» tyder på at mange tar saken i egne hender, og feirer på et bredt utvalg av datoer.

9. juni - World Naked Bike Ride

Det kan diskuteres hvor behagelig, lekkert og hygienisk det er å sykle naken, men det skal være godt for miljøet. Og det er derfor tusenvis av mennesker i store deler av den vestlige verden tråkker til og kaster klærne den 9. juni.

6. juli - Verdens kyssedag

Dersom du synes «Valentine's Day» har en kommersiell bismak, kan «Verdens kyssedag» eller «Den internasjonale kyssedagen» være et godt alternativ. Tanken bak dagen er å minne folk på den enkle gleden av å «kysse for kyssingens skyld». Altså i motsetning til et forspill. Det er imidlertid en gyllen anledning til å kysse én du gjerne vil bli mye bedre kjent med for å sjekke forholdene. Går det skeis, kan du bare unnskylde deg med «det er jo den store kyssedagen».

31. juli - Ta på pupper-dagen

Om alt feiler på kyssedagen, får du sjansen igjen midtsommers. Den danske radioverten Jesper Klindt Schwaner adopterte i 2011 den siste dagen i juli til å tafse på kjente og fremmede menneskers bryster. Over 26.000 mennesker deltok på arrangementet, ifølge Facebook. Duket for rekord i 2013?

8. august - One World Orgasm

Kunstneren Alex Hirka forener verden for 15. år på rad i det han kaller for «Den internasjonale orgasmedagen». Nå krasjer det en smule med en annen internasjonal orgasmedag vi kommer tilbake til, men hvorfor diskutere? Jo mer, jo bedre.

21. oktober - Fistingdagen

Dette må være merkedagen for den med seksuell appetitt litt utenom det vanlige. Nå vet du at den finnes, i alle fall ...

21. desember - Verdens orgasmedag

Verdens orgasmedag sammenfaller med vintersolverv, og datoen endrer seg derfor litt fra år til år. Den ble først arrangert 22. desember 2006, og har siden blitt en årlig happening som fokuserer på velvære. For å avslutte litt på den vitenskapelig siden, så har studier vist at en orgasme stimulerer «velvære»-hormonet oksytocin hos både menn og kvinner. Hormonet demper engstelse og stimulerer tillitsfølelse. Det er med andre ord ingenting i veien å feire orgasmedagen gjennom hele året ...

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken